19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 12 Mart 2013 08:36

AIESEC Zenica -danas u 17h!

 AIESEC Zenica Vas poziva 12.03. u 17h na Ekonomski fakultet!  AIESEC je nastao davne 1948 godine kao ideja skupine studenata koji su željeli mlade diljem svijeta osvijestiti o multikulturalnosti i različitostima te promovisati mir u svijetu.  Dakle, AIESEC je najveća studentska organizacija vođena od strane studenata te pomaže mladim ljudima otkriti i razviti njihove vještine ali i usavršiti postojeće kako bi ostvarili pozitivan utjecaj na društvo. Studentima nudi da tokom  studentskih dana učine prve korake za svoju budućnost te stvaranjem novih vještina danas osiguraju bolju budućnost za njih i zajednicu u kojoj žive!

 

AIESEC postoji u 113 zemalja i broji oko 86 hiljada članova, AIESEC u BiH djeluje u četiri grada i to : Sarajevo, Mostar, Zenica i Banja Luka.  AIESEC nudi mogućnost rada u timu ili vođenja tima (timovi za odnose s firmama, za odnose s javnošću, financije, ljudske resurse, odlaznu praksu i dolaznu praksu ), odlazak na seminare i konferencije, druženje s internacionalnim studentima i ono najvažnije iskustvo a to jeste odlazak na neku od praksi u neku od 113 zemalja svijeta. Praksa može biti volonterska - interkulturalno iskustvo volontiranja i ostvarivanja pozitivnog utjecaja na društvo, ali može biti i stručna - primjena i razvijanje znanja stečenog na fakultetu u velikom broju stranih firmi na području marketinga, financija, informacijskih sustava i edukacijskom sektoru.

 

AIESEC Zenica trenutno vrši implementaciju svog projekta pod nazivom "Big Picture " koji će biti realiziran 12.03 u 17h na Ekonomskom fakultetu gdje će studenti dobiti priliku da postanu član najveće studentske organizacije. Naime, cilj ovog projekta jeste da članstvo AIESECa Zenica bude osvježeno novim, mladim, perspektivnim ljudima ali i da pruže priliku svim studentima da razvijaju svoje vještine i da postanu potencijalni lideri. AIESEC Zenica poziva sve studente da se aktiviraju i svojim aktivnim učešćem u radu najveće svjetske studentske organizacije osiguraju bolju budućnost!

 

Ukoliko je neko od studenata zainteresiran za odlazak na praksu u neku od 113 zemalja neka piše na mail : Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na fb fan page http://www.facebook.com/pages/AIESEC-Zenica/235378406554662?ref=hl

 

 Očekujemo Vas danas, 12.03 na Ekonomskom fakultetu ! Svi ste pozvani ! 


foto: Haris Badžić