26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 08 Mart 2013 10:32

BiH u akciji NO HARLAN

Nekoliko gradova Evrope i svijeta će se ujediniti 9.3.2012. protiv okrutne vivisekcije nad životinjama, a posebno beaglovima, najčešćim žrtvama Harlan laboratorije. No Harlan je tiha i mirna manifestacija etičkokulturološkog tipa s ciljem da se svojim učešćem da podrška prijateljskim organizacijama za prava i zaštitu životinja u Engleskoj u Brightonu.  

Svijetu će se pridružiti i Bosna i Hercegovina. Istovremeno će se akcija odigrati u Banja Luci, u organizaciji NOA BL i Sarajevu u organizaciji neformalne grupe građana za podršku pravima životinja. Ovom prilikom pozivaju se svi građani jednog i drugog grada na akciju.  Početak akcije u Evropi je u 17:00 a trajat ce do 20:00. U BiH su slijedeća dešavanja: Banja Luka, u organizaciji NOA BL - na obali rijeke Vrbas iza dvorane Mejdan (Obilićevo), Sarajevo – Vilsonovo šetalište, u blizini Ars Aevi mosta.


 

Tog dana upalićemo svjeću, mali vječni plamen sjećanja za sve one životinje koje nisu imale nikoga da ih štiti, poštuje i njeguje.  Dođite, budite s nama koji smo njihov glas u borbi protiv: šverca životinja na zapad za potrebe vivisekcije, protiv dilera, uzgajivača koji životinje isporučuju za potrebe vivsekcije, protiv vivisekcije i nasilja na životinjama. 

Također, kako u Banja Luci, tako i u Sarajevu, na licu mjesta će se moći potpisati i peticija, koja će se podnijeti Ministarstvu unutrašnjih poslova Velike Britanije, s ciljem zatvaranja Harlan Interfauna u Cambridgeu – posljednjem mjestu za uzgoj biglova u Velikoj Britaniji, za potrebe vivisekcije.  Podsjećamo da eksperimenti koji se vrše na biglovima, do sada nikada nisu mogli predvidjeti ljudsku reakciju na lijekove i hemikalije.

 

http://www.drustvonoa.org/akcija%20562.html

 NOA Banja Luka/Sarajevo – E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.