20 Januar 2022
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 10 Februar 2013 11:52

Premijer sa sindikalcima

 

Predsjednik Sindikata policije ZDK Almir Salkičević, sa saradnicima, i predsjednica Koordinacionog odbora Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u oganima uprave, sudskoj vlasti i javnim ustanovama ZDK Edina Valjevac, u odvojenim susretima, razgovarali su sa premijerom Fikretom Plevljakom u sjedištu ZDK.

Razgovaralo se o statusu uposlenika, koje zastupaju navedeni sindikati, plaćama, tužbama, o Kolektivnim ugovorima, kao i mogućim daljnjim koracima na iznalaženju rješenja s ciljem poboljšanja općeg položaja navedenih kategorija budžetskih korisnika. Po riječima predsjednika Sindikata policije ZDK, razgovor s Premijerom samo je nastavak kontinuirnih aktivnosti o pitanjima aktuelnim za policijske službenike.

Po riječima predsjednice Koordinacionog odbora sindikalnih organizacija državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama ZDK, razgovor s Premijerom ne bi trebao rezulirati negativnim produbljivanjem na nekim otvorenim pitanjima, nego početak otvorenog dijaloga u obostranom interesu.

Pres služba ZDK