26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 03 Februar 2013 19:53

Skupština SRK Bosna

 

Sportsko-rekreativni klub „Bosna“ Zenica  je održao godišnju izvještajnu skupštinu. Skupština je održana u Domu armije BiH na kojoj su bili prisutni svi članovi kluba, predstavnici druguh klubova iz BiH, predstavnik Ronilačkog saveza BiH, predsjednik Sportskog saveza Općine Zenica, predstavnici medija, kao i drugi gosti i prijatelji kluba. Skupštinu je otvorio predsjednik skupštine Zukić Samir i najavio dnevni red, dok je u nastavku skupštine predsjednik kluba Dajan Vinovčić podnio izvještaj o radu kluba u 2012. godini i plan rada za 2013. godinu, a sekretar kluba Zekerijah Šabanović  finansijski izvještaj za 2012. godinu i finansijski plan za 2013.godinu.

 

Ovom prilikom su urečene zahvalnice i pohvale najzaslužnijim članovima kluba kao i pojedincima i organizacijama koje podržavaju i pomažu klubu u ostvarenju planiranih ciljeva.

Bitno je napomenuti da je Sportsko-rekreativni klub „Bosna“ u protekloj godini realizovao sve planirane zadatke i ciljeve, od kojih su najznačajniji;  Omasovljenje i uključivanje značajnog broja mladih u klub i razvoj rafting i kajak sporta u Zenici kao i veoma dobri ostvareni sportski rezultati na takmičenjima u sportskom raftingu. Ženska ekipa SRK „Bosna“ je osvojila 1. mjesto u BiH rafting ligi za 2012. godinu dok je muška ekipa osvojila 2. mjesto, čime smo stekli uslove da predstavljamo našu državu na međunarodnim takmičenjima. Pored odličnih sportskih rezultata ovi momci i djevojke učestvuju u ekološkim projektima i akcijama na uređenju i čišćenju korita rijeka, planina i jezera u Bi H. Jedan od najznačajnijih projekata u kojem smo učestvovali je akcija Let's do It-Očistimo zemlju za jedan dan.

 

Veoma značajan doprinos smo dali u razvoju sportskog turizma i rakreacije kako u gradu Zenici, tako i širom BiH. Tako da bi izdvojili edukaciju na Boračkom jezeru sa studentima UNZE i izviđačima Općine Zenica, te mala škola u prirodi sa učenicima OŠ „Edhem Mulabdić“. Iz sastava Sportsko-rekreativnog  kluba „Bosna“ veoma uspješno djeluje i  Služba spašavanja na vodi i pod vodom Općine Zenica , tako da i u ovoj oblasti klub daje veliki doprinos. Velika nam je čast što smo pristupili Ronilačkom Savezu BiH, te ćemo tako steći nova iskustva u ronjenju i poboljšati naša znanja i djelovanje Službe za spašavanje.

 

Najznačajniji ciljevi SRK „Bosna“ za narednu godinu su:

- nakon svih dobijenih dozvola primarni cilj je  izgradnja klupskih prostorija

- ozganizacija Čimburijade, regate i takmičenja rafting lige BIH

- učešće na međunarodnim takmičenjima Svjetsko prvenstvo u raftingu koje se održava na Novom Zelandu  i ostvarivanje još boljih sportskih rezultata u rafting i kajak sportu.

- učešće na ekološkim akcijama

- edukacija mladih, promocija i popularizacija raftinga i kajaka

- realizacija planiranih projekata za 2013.godinu

- obuka i edukacije članova kao i Službe za spašavanje na vodi i pod vodom

 

Na kraju održane skupštine se obratio podpredsjednik SRK „Bosna“ Ekrem Tuka i zahvalio na ukazanom povjerenju i istakao da se pored dosadašnjih veoma dobrih rezultata koji su postignuti u klubu, SRK „Bosna“ nalazi na pola puta do ispunjenja svih postavljenih zadataka i ciljeva. SRK „Bosna“ ima jasnu viziju i ciljeve i da će na način kako je do sada radila za veoma kratko vrijeme ostvariti svoje ciljeve i da će klub, grad Zenica i Zeničko-dobojski kanton biti prepoznatljivi i u sportovima na vodi kao što su rafting, kajak i ronjenje.

Na kraju obraćanja prisutnih na skupštini, prikazana video prezentacija aktivnosti Kluba u 2012. godini, čime su svi prisutni gosti bili odušenljeni.

 

Predsjednik SRK „Bosna“

Dajan Vinovčić

 

srkze02