05 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 03 Februar 2013 00:11

Čokoladni aktivizam u Zenici

 CEM (Centar za edukaciju mladih) Zenica je večeras na Trgu Alije Izetbegovića (kod Jazz Cluba) organizovao "Čokoladni aktivizam", program koji je za cilj imao da mladi pokažu svoj entuzijazam za aktivizmom. 

 

Centar za edukaciju mladih (CEM) je najveća omladinska nevladina organizacija na području Centrale Bosne sa sjedištem u Travniku, koja na ovim prostorima djeluje od 1998.godine. CEM djeluje u oblasti planiranog, sistemskog i profesionalnog rada s mladima u cilju razvoja pojedinca/ke i zajednice.

 

Misija Centra za edukaciju mladih je: Centar za edukaciju mladih je organizacija civilnog društva, koja djeluje na području Bosne i Hercegovine, i koja kroz neformalno obrazovanje, omladinski rad, razvoj i implementaciju omladinskih politika, prenosi znanja, vještine i iskustva pojedincima/kama, organizacijama civilnog društva i donosiocima odluka i zajedno sa njima kreira pozitivne promjene u društvu u skladu sa europskim integracijama.

 

Za dobru atmosferu i provod uz muzički program, zaduženi su bili Zenicafaria, Marlon Delibašić i Jasmin Bigga Alić. 

 

Centar za edukaciju mladih radi u skladu sa europskim standardima, primjenjujući metode rada bazirane na 30-godišnjem iskustvu profesionalnog omladinskog rada kao i na 13-godišnjem vlastitom iskustvu. Programi Centra za edukaciju mladih godišnje direktno uključuju oko 1 500 mladih ljudi, a broj indirektnih korisnika je preko 10 000 na godišnjem nivou.

 

cokolade1