26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 04 Februar 2013 03:40

3P projekti za EU

 

U decembru 2012. godine NVO „3P“ je organizirala edukaciju članova za apliciranje na Fondove EU. Nakon toga u mjesecu januaru su radne grupe radile na izradi tri projekta iz oblasti ekologije, zdravlja i ljudskih prava. Održan je završni sastanak sa članovima koji su učestvovali u pisanju projekata na pomenute teme, projekti su zavšeni i poslati u Brisel 31.01.2013. godine. 


Osnovni cilj izrade projekata poslanih prema EU je uključivanje mladih zeničana i zeničanki u društveni život, pokušaj doprinosa za lokalnu zajednicu, znati identificirati probleme lokalne zajednice, izgradnja svjesnog i sposobnog mladog intelektualca, svjesnog prostora u kome živi i zadaće koju svaki pojedinac ima. Ovim želimo mlade intelektualce ohrabriti i upoznati sa procesima i standardima EU.

 

Dva člana  Amel Nezić i Aldin Sofić, kao predstavnici „3P“udruženja koji su pokazali interesovanje i afinitet otići će u martu i aprilu 2013 godine na Trening-kurs u Albaniju i Makedoniju i učestvovat će na treninzima na teme: „Socijalno poduzetništvo“ te „Trening i obuka za mlade lidere“, a nakon toga će provesti edukaciju svojih kolega , članova udruženja

 

Još da napomenemo da su u  januarskim aktivnonostima predstavnici Udruženja „3P“ obezbijedili besplatan prijevoz za 25 mjeseci učenicima srednjih škola i studentima iz udaljenih mjesta općine Zenica.

 

3P

 

 

 

 

 

Odjeljenje za informisanje“3P“