29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 26 Januar 2013 20:58

Tursko-bosanska veče

 

 U organizaciji Asocijacije Mostovi prijateljstva u Zenici je organizovano  tursko-bosansko veče prijateljstva. Tursko-bosansko sijelo na kojem su državljani ove zemlje sa privremenim prebivalištem u Bosni i Hercegovini imali priliku uživati u tradicionalnoj muzici i međusobnom druženju. 

 

Turskoj večeri u Zenici prisustvovao je komadant turskog bataljona u okviru EUFOR-a pukovnik Fatih Ilhan, direktor Turskog kulturnog centra Yunus Emre Ceylani Akay, direktor Regionalnog ureda za Balkan agencije Anadolija Omer Cetres, ataše za medije pri ambasadi Republike Turske u Sarajevu Ergin Luma, predstavnici Zeničko-dobojskog kantona, predstavnici nevladinih organizacija,predstavnici medija i mnogobrojni pripadnici turske vojne misije u BiH.

 

Izvršni menadžer Asocijacije Mostovi prijateljstva BiH Jasmin Imamović na početku programa uručio je prigodne poklone komadantu Ilhanu, direktoru Turskog kulturnog centra Yunus Emre Akayu, direktoru Regionalnog ureda za Balkan agencije Anadolija Cetresu i atašeu za medije pri ambasadi Republike Turske u Sarajevu Erginu Lumi.

 

Gosti su imali priliku uživati u izvedbama tradicionalnih narodnih igara kulturno-umjetničkog društva  Bosnia Folk i KUD"Plamen", kao i nekoliko interpretatora sevdalinki,dok su turski vojnici uživali u tradiconalnoj turskoj muzici u vlastitoj izvedbi.

 

Komadant Fatih Ilhan održao je govor u kojem je zahvalio Asocijaciji Mostovi prijateljstva i rekao da će se nastaviti saradnja između bataljona i ovog udruženja. Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica kroz organizaciju ovakvih i sličnih događaja želi iskazati zahvalnost predstavnicima Republike Turske u BiH za sve ono što oni čine za građane BiH i općine Zenica. A čine mnogo toga. Uskoro slijede nove aktivnosti i projekti vezani za prijateljstvo BiH i Republike Turske.

 

 Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica