28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 18 Januar 2013 07:24

USAID pomaže ZDK

 

Premijer Fikret Plevljak razgovarao je sa Džeraldom Mejermenom (Gerald Meyerman), šefom projekta za razvoj pravosuđa u USAID- ovom projektu podrške razvoju sektora pravde II, Nikolasom Menfildom (Nicolas Mansfield), direktorom pravnih programa njujorške firme East-West Management Institute i Muhamedom Sušićem, višim savjetnikom za razvoj pravosuđa u USAID- ovom projektu podrške razvoju sektora pravde II o pripremama za zajedničku konferenciju koja će se, danas, održati u sjedištu Zeničko- dobojskog kantona.

 

 

Konferencija na temu „Mogućnosti pravnog sektora za poboljšanje ambijenta za unaprjeđenje domaćih i stranih ulaganja“ će okupiti preko 50 predstavnika privrednih subjekata, finansijskih i državnih institucija, udruženja privrednika, poslodavaca, sindikata, te predstavnika organizacija Međunarodne zajednice. Razgovarat će se o reguliranju pravnog sektora što bi trebalo pojednostaviti poslovanje kompanija u ZDK.

 

-Nama je veoma važno da Konferencija uspije jer želimo pokazati, da oni koji stvaraju novu vrijednost, stvaraju profit i pune budžet imaju mogućnost, u prisustvu predstavnika pravosuđa, da istaknu barijere u privređivanju. Mala i srednja preduzeća nemaju potrebni ambijent za realno povećanje poslovanja, a na nama je da učinimo stabilnom sveopću situaciju u Zeničko- dobojskom kantonu, istakao je premijer Plevljak.

 

Pres služba ZDK