26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 08 Decembar 2012 11:53

Snijeg, i zvanično, u našem gradu

U subotu će, kažu meteorolozi, veći dio zemlje biti pod pahuljama, izuzev juga Hercegovine, gdje se očekuje kiša.  POŠALJITE NAM FOTOGRAFIJE IZ SVOG NASELJA, ULICE, šaljite u inbox FB stranice ili na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., uz naznaku kako ćemo potpisati fotografiju.  Prvu je poslao sugrađanin Zlatan Haseljić. 

 

- Dakle, subotu će obilježiti snijeg. Temperatura će se kretati između minus četiri i jedan stepen ispod nule, a na jugu zemlje od pet do devet stepeni - naglašavaju u Federalnom hidrometeorološkom zavodu. Snijega će biti i u nedjelju, ali će se oni koji ga ne vole iznenaditi u popodnevnim časovima, kada se očekuje postepeno razvedravanje. No prestanak padavina donosi i niže temperature.

- Najniža jutarnja temperatura u nedjelju iznosiće minus devet stepeni, a najviša dnevna će biti pet stepeni, koliko će se mjeriti na jugu - kažu u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

- U nedjelju će biti negativna temperatura, a u ponedjeljak će padati i do minus 18, a možda će biti još i niža, što se odnosi na planinske krajeve. Prema podacima iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda jutros je u BiH oblačno vrijeme s kišom i snijegom. Planinska i sjeverozapadna područja zahvatile su prve obilnije padavine, a temperature su pale ispod nula stepeni celzija.

 

Najviše snijega izmjereno je na Bjelašnici (53 cm), zatim u Bihaću (26 cm), Sanskom Mostu (10 cm) i Gradačcu (6 cm). U Sarajevu oblačno sa kišom, koja će preću u susnježicu i snijegom. Temperatura oko 2 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.