17 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 23 Oktobar 2012 22:27

Delegacija ZDK u Vojvodini

Premijer Fikret Plevljak, u pratnji ministara Raifa Seferovića i Mirka Trifunovića, boravi u radnoj posjeti Novom Sadu, gdje se tokom dana (utorak) susreo sa pokrajinskim sekretarom za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislavom Bugarskim, te njegovim zamjenicima Duškom Radakovićem i Miloradom Đurićem.
Posjeta delegacije Zeničko- dobojskog kantona Novom Sadu nastavak je intenziviranja saradnje između AP Vojvodina i ZDK, definirane, prije sedam godina, Sporazumom o saradnji.


Po riječima Bugarskog, značaj današnjeg susreta predstavlja iskorak u uspostavljanju boljih i brojnijih modela za unaprijeđenje odnosa u domenu trgovinske razmjene, poreskim olakšicama, zakonskim rješenjima, načinu funkcioniranja trgovine, uzajamnim nastupima na sajmovima, redovnoj razmjeni informacija, te u izvoznim potencijalima Vojvodine i Zeničko- dobojskog kantona.


Premijer Fikret Plevljak govorio je o uspješnim investicijama ističući privredne potencijale Zeničko- dobojskog kantona kazavši da postoji zavidan prostor za saradnju i u oblasti ekologije i kulture. Bosna i Hercegovina ima sve certifikate potrebne za apliciranje u svim oblastima, te za izlazak na treća tržišta.


Inače, posjeta premijera Fikreta Plevljaka Novom Sadu je odgovor na poziv pokrajine Vojvodine za učešće na Prvom dunavskom biznis forumu, koji se održava u okviru aktuelnog Sajma investicija u Novom Sadu, u periodu od 23. do 25. oktobra. Premijer Plevljak je održao predavanje na Prvom dunavskom biznis forumu na temu „Regionalna saradnja i mogućnosti za privrednike“.
Pres služba ZDK