10 Avgust 2022
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 04 Oktobar 2012 23:30

Regres i za zaposlenike KB Zenica

Upravni odbor Kantonalne bolnice Zenica donio je odluku da se uposlenicima ove zdravstvene ustanove isplati regres, a nakon što je koordinacijom Vlade Zeničko- dobojskog kantona, Fonda zdravstvenog osiguranja Zeničko- dobojskog kantona, Sindikata i Menadžmenta bolnice zatvorena finansijska konstrukcija potrebnih 441 000 KM. Isplata regresa je dogovorena na sastanku, održanom u Kantonalnoj bolnici Zenici, kojem su prisustvovali predstavnici Sindikata dr Indira Hodžić, dr Meho Kovačević, direktor Bahrudin Hasanbašić sa saradnicima, članovi Upravnog odbora, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja ZDK Senaid Begić, ministrica zdravstva Senka Balorda i ministar finansija Mirsad Isaković.


Nakon sastanka predstavnika Sindikata i premijera Fikreta Plevljaka, prije sedam dana u sjedištu ZDK, pokrenute su aktivnosti na pronalasku finansijskih sredstava za isplatu regresa za oko 1500 uposlenika Kantonalne bolnice. Vlada ZDK uspjela je pronaći 50 000 KM, Fond zdravstvenog osiguranja ostatak potrebnog novca koji će Kantonalna bolnica vratiti Fondu u ratama u periodu 15 mjeseci.


- Isplata regresa će mnogo značiti uposlenicima Kantonalne bolnice. Stava smo da smo zaslužili regres svojim dosadašnjim radom, obzirom da u posljednje tri godine nije vršena isplata regresa. Također, svjesni smo općenito teške situacije i rezultata poslovanja Kantonalne bolnice. Vjerujemo da Sindikat Kantonalne bolnice i Vlada Zeničko- dobojskog kantona zajedno mogu uspjeti u iznaženju što boljih rješenja za uposlenike i korisnike naših usluga, istakli su predstavnici Sindikata dr Indira Hodžić i dr Meho Kovačević.


Pres služba ZDK