19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 05 Septembar 2012 09:17

Požar izazvali vojnici OS

Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije i pomoć građanima Kantona. Evidentirano je 32 poziva građana, koji izražavaju negodovanje, zbog ispuštanja dimova i plinova iz pogona „Arcelor Mittala“ u Zenici.

Na području Kantona saobraćaj se na svim putnim pravcima odvija bez većih poteškoća osim na dionicama sa aktuelnim radovima. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Snabdijevanje električnom energijom na području Kantona je uredno, navodi u dnevnom izvještaju Štab CZ Zenica..

 

Intervencije vatrogasnih jedinica:

Zenica: požar niskog rastinja i suhe trave pored puta M-17 kod restorana Maredo, požar ugašen, jedan odvoz pitke vode, šumski požar na lokalitetu brda Čolan iznad sela Briznik, požar ugašen , u naselju Gradišće požar otpadnog materijala, ugašen, šumski požar koji je je izbio u sinoćnjim satima, borove kulture između sela Putovići i Lokve, požar uzrokovan od strane vojne jedinice Oružanih snaga BiH, pri vježbaonom gađanju, požar gase pripadnici OS  BiH (oko 50), radnici ŠPD-a i vatrogasna jedinica koja dostavlja vodu, požar okružen i pod kontrolom.