25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 30 Avgust 2012 00:48

Počela Sportska škola

Sportska škola počinje svoju drugu godinu rada. Projekat pokrenut od strane profesora tjelesnog odgoja i sporta, članova Društva pedagoga fizičke kulture Zenica, u svojoj prvoj godini dao je veoma dobre rezultate. Prateći četverogodišnji plan razvoja, te uzimajući u obzir iskustva stečena u prvoj godini rada, od septembra 2012. godine krećemo i sa novim aktivnostima.

Program

Program je kocipiran tako da omogući razvoj elementarnih kretnih struktura, da polaznici savladaju osnove tehničkih elemenata sportskih igara, atletike i gimnastike. Polaznici će prolaziti osnovni ili napredni program u zavisnosti od uzrasta, dostignutih sposobnosti, program obuke plivanja i sportskih tehnika plivanja, obuke skijanja i skijaških tehnika, te će za sve zainteresovane biti organizovano i više povremenih i privremenih sportskih aktivnosti, izleta, posjeta sportskim manifestacijama i sl.

Upis

Upis polaznika Sportske škole, kako za one koji su bili naši članovi tako i za one koji nam se žele pridružiti od ove godine, je u toku. Možete se javiti na broj SPORTSKE ŠKOLE 062 477 608 ili u inbox naše Facebook grupe. Potrebno je ostaviti osnovne podatke o polazniku.

Testiranja

Za polaznike koji su sa nama bili prošle godine inicijalno testiranje i mjerenje je obavljeno u utorak 28.08. od 18 do 20 sati. Prisutno je bilo 50 polaznika, a planirano 9 testova bazičnih motoričkih sposobnosti, te antropometrijsko mjerenje. Uz sve napore ipak nismo stigli sve završiti, te planiramo prve treninge iskoristiti za zavšetak inicijalnog testiranja i mjerenja. Tada ćemo testirati i one koji nisu bili prisutni u utorak.  

Novi članovi će biti testirani u toku druge sedmice rada.

Početak 

Prvi treninzi planirani su za prvu sedmicu septembra o čemu ćete biti obaviješteni putem SMS-a, mail-a, Facebook grupeweb stranice.