20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 03 Avgust 2012 10:35

Za Studentski 303 prijave

Na konkurs za smještaj studenata u Studentski centar Univerziteta u Zenici,  prijavio se znatno veći broj zainteresovanih u odnosu na broj mjesta. Smještajni kapacitet Centra je 228 mjesta, a na konkurs su se prijavila 303 studenta, od čega 202 s područja Zeničko-dobojskog, 95 iz Srednjebosanskog, te šest studenata iz ostalih kantona u Federaciji BiH.

- Prilikom prijema studenata, razmatraće se kriteriji uspjeha, redovnosti studija i materijalnog položaja. Subvencija za smještaj u Studentskom centru je 91 KM, a kantoni snose ostale troškove, u visini 189 KM, - precizirala je direktorica Studentskog centra, Miralema Buzaljko. Spisak korisnika usluga Centra biće objavljen u septembru.

 

Buzaljko je dodala da Zeničko-dobojski kanton izmiruje sve obaveze prema studentima sa ovog područja, koji se školuju u centrima u drugim gradovima. - Srednjobosanski kanton kasni sa uplatama i njegova dugovanja prema zeničkom centru iznose oko 98 hiljada KM, - rekla je Buzaljko, izrazivši nadu da će Vlada ovog kantona retroaktivno izmiriti dug, do kraja iduće akademske godine.