19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 27 Juli 2012 20:45

Smajlović čestitao FK Sarajevu

Načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović čestitao je danas igračima, navijačima i upravi FK Sarajevo plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. U pismu upućenom na adresu Amira Rizvanovića, predsjednika FK Sarajevo, između ostalog Smajlović kaže kako su Zeničani sa velikim zanimanjem pratili dešavanja na terenu i osjećaju ponos što su igrači Sarajeva do pobjede došli korektnom i istrajnom borbom na sportskom terenu.

 

- Posebno nam je drago što pobjeda Sarajeva nije samo sportska, nego i moralna. Izgleda da se borba za opstojnost Bosne i Hercegovine i očuvanje svih vrijednosti naše zemlje prenosi na sportske terene i da se zločinački duh pomalja u svakoj zgodnoj prilici kada osjeti da nas može zasipati uvredama i najcrnjim parolama koje pozivaju na zlo i nasilje, kaže Smaajlović.

On u pismu ističe, kako su se igrači i navijači Sarajeva ponijeli dostojanstveno i pokazali najbolji način kako reagirati na zlonamjerne poruke bugarskih navijača.

 

- Za takvu zrelu i promišljenu reakciju zaslužujete čestitke čitave bosanskohercegovačke javnosti. Bilo bi dobro da isti primjer slijede i uprave Levskog, ali i Maribora, jer ono što su njihovi navijači posljednjih dana priredili nanosi ogromnu štetu ugledu Bugarske i Slovenije. Još jednom sve čestitke igračima, navijačima i upravi s uvjeravanjem da će Zenica kao domaćin reprezentativnog bh. fudbala, a sigurni smo i Sarajevo kao važan fudbalski centar, održati ovaj nivo dostojanstva i ljudskosti i biti primjer kako sport zbližava, oplemenjuje i povezuje dobre ljude u borbi protiv nepravde i zla, napisao je Husejin Smajlović, načelnik Općine Zenica.