25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 06 Juli 2012 23:21

Zenički konvoj za Hercegovinu

Obavještavamo Vas da Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica poslije 40 dana priprema, prikupljanja poklon paketa, sortiranja robe, logističkih priprema, sutra (7.07.2012-subota),realizuje humanitarnu akciju pod nazivom:"Vratimo osmijeh i nadu mladima Hercegovine". Zajedno sa djecom, roditeljima i osnovnim i srednjim školama kao i volonterima naše organizacije, prikupljeno je preko 500 paketa i paketića za djecu u povratničkim naseljima u općinama Stolac i Čapljina.

 

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je nevladina omladinska organizacija koja želi ovom humanom akcijom izgraditi nove mostove prijateljstva unutar BiH i uspostaviti nova prijateljstva između mladih ljudi. Uz podjelu poklon paketa koji sadrže školski pribor, odjeću, igračke, Asocijacija Mostovi Prijateljstva će se potruditi da zajedno sa domaćinama, organizuje i kulturno-sportski program u navedenim općinama. Učesnici u kulturno.sportskom programu će biti KUD Plamen-Pehare i KUD Slapovi-Orahovica koji će se prezentovati sa foklornim igrama naroda BiH. Takođe, planirano je i da se odigra i revijalna utakmica u malom nogometu između članova Mostova Prijateljstva, LOV Regije Zenica i domaćina.

 

07.07.2012 godine u ranim jutarnjim satima će krenuti konvoj sa dva autobusa i jednim kamionom sa prikupljenim poklon paketima. Na put kreće oko 80 volontera zajedno sa medicinskom ekipom Doma Zdravlja Zenica koji će biti na usluzi kako volonterima tako i stanovnicima povratničkih naselja koji žele provjeriti nivo šećera u krvi i krvni pritisak. Dolazak kovnoja u općinu Stolac se očekuje oko 13 sati, a u općinu Čapljinu oko 17 sati..

 

osmijehze2