19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 29 Juni 2012 20:04

SDP-ovci darovali krv u KBZ

Crveni krst Općine Zenica organizuje svakog mjeseca bar jednu akciju doborovoljnog darivanja krvi. Posljednjoj, realizovanoj jutros u Službi transfuziologije Kantonalne bolnice Zenica odazvali su se članovi i čelnici Socijaldemokratske partije Zenica, među njima i premijer Zeničko-dobojskog kantona, Fikret Plevljak. Crveni krst ovim učestvuje i u obilježavanju Svjetskog dana i sedmice dobrovoljnih davalaca krvi u Federaciji BiH.

 

- Članovi zeničkog SDP-a tradicionalno učestvuju u ovakvim akcijama naročito u maju, kada obilježavamo i dane Partije, - kaže Munib Husejnagić, član SDP-a i kandidat za načelnika Općine Zenica. Uz Husejnagića, Mirsada Mešića, te druge članice i članove ove stranke, aktuelne poslanike i vijećnike, njih 20-ak, krv je darovao i Fikret Plevljak, kantonalni premijer.

 

- Moramo među našim građanima širiti ideju solidarnosti, da jedni drugima možemo učiniti dosta dobrog, a jedan od primjera je darovati krv. Ovo mi nije prvi put da darujem krv, činio sam to kao student i kao vojnik, - izjavio je Fikret Plevljak, uputivši poziv ostalim političkim strankama da učestvuju u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi.

 

- Gradjani Zenice i ZDK su uvijek pokazivali solidarnost u ovakvim akcijama pa se možemo pohvaliti da je Kantonalna bolnica ustanova koja do sada nikada nije imala potrebu uputiti zvaničan apel za darivanjem krvi, - kaže doktorica Alma Petrušić Kafedžić, načelnica Službe za transfuziologiju.