28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 23 Maj 2012 23:06

Turski park, tribina, Dani Turske...

Tribinom o turskoj i bosanskoj kulturi i turizmu, održanom u Gradskoj biblioteci Zenica, zaključena je manifestacija Dani Republike Turske u Zenici, koja je počela 18. maja. Učešće u tribini su uzeli gospodin Midhat Kasap - direktor Gradske biblioteke Zenice, gospodin Adnadin Jašarević - direktor Muzeja grada Zenice, te Cengiz Aydin - ataše za kulturu i turizam Republike Turske u BiH. Gospodin Aydin je ovom prilikom posjetio i Izdavačku kuću „Vrijeme“, gdje je ova manifestacija prije pet dana i otvorena promocijom knjige „Mehmed-paša Sokolović“.

 

Na samom početku današnje tribine Izvršni menadžer Jasmin Imamović dodijelio je zahvalnice prijateljima Asocijacije, koji su doprinijeli organiziranju ove manifestacije. Dobitnici zahvalnica su između ostalih: gospodin Cengiz Aydin, gospodin Adnadin Jašarević, gospodin Midhat Kasap, komesar MUP-a ZDK-a Fahrudin Bečirović , gospodin Muamer Spahić i mnogi drugi.

 

Nakon tribine, u prostorijama Gradske biblioteke Zenica, upriličeno je kratko druženje uz kafu i neobavezan razgovor, a potom je u Turskom parku gospodin Aydin sa predstavnicima Asocijacije „Mostovi prijateljstva BiH“ Zenica posadio DRVO PRIJATELJSTVA, koje simbolizira bratske i prijateljske veze naroda Bosne i Hercegovine i Republike Turske. Ovim činom je svečano zatvorena manifestacija „Dani Republike Turske u Zenici“, koja je trajala od 18. do 23. maja, a tokom koje su članovi Asocijacije organizovali 9 manifestacija sa preko stotinu učesnika, nekoliko hiljada posjetilaca i brojnim uvaženim gostima iz Turske, kao što su: ambasador Republike Turske Ahmet Yıldız, turski vojni ataše u BiH - brigadir Mehmet Nail Yiğit, turski poslanik Hüseyin Kansu, pukovnik Serdar Bengier, načelnik Općine Altindag – gospodin Veysel Tiryaki, direktor Tike u BiH - dr. Zulkuf Oruc, ataše za kulturu i turizam - dr.Cengiz Aydin i drugi.

 

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU