25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 19 Maj 2012 10:39

OŠ Hamza Humo Babino

Osnovna škola „Hamza Humo“ Babino obilježila je proteklog petka svoj 53. rođendan. Ovom prilikom organizirana je svečana priredba tokom koje su učenici prezentirali znanja i vještine koje usvajaju tokom nastave, kroz učešće u radu brojnih školskih sekcija, te mnogobrojnih vannastavnih aktivnosti.  Na početku svečanosti prigodnom besjedom obratio se direktor Amir Zukić. „Drago mi je da imamo priliku učenicima, roditeljima, prijateljima i partnerima Škole pokazati šta smo radili tokom ove godine, a naravno učenici su usvojili još mnoga znanja i vještine koje danas nismo u mogućnosti prezentirati“, kazao je direktor Zukić, zahvalivši se gostima na prisustvu svečanosti.

 

Ovom prilikom uručene su diplome učenicima koji su osvojili najbolje rezultate na raznim takmičenjima organiziranim na nivou škole, općine i kantona, a prigodne zahvalnice uručene su i nastavnicima koji su pripremali učesnike takmičenja. Posebno su pohvaljeni Ajdin Muharemović, koji je bio prvi na općinskom i kantonalnom takmičenju iz matematike, te učenice ove škole koje su na nivou šestih, Amila Mehić, odnosno sedmih razreda, Nejra Avdić, bile najbolje na kantonalnom takmičenju iz islamske vjeronauke.
Potom je uslijedio zaista bogat kulturno-zabavni program u kojem su svoja znanja, vještine i afinitete pokazali članovi raznih sekcija, horske, recitatorske, ekološke, dramske, ritmičke, folklorne...Školski hor kojim je dirigirala nastavnica Oksana Selimović predstavio se pjesmama „Tamburalo momče uz tamburu“ i „Hajde da ludujemo“, te starom sefardskom pjesmom „Adio kerida“, koju je predivno otpjevala Selma Kulačić, učenica 8. razreda.

 

Elmedin Bašić/Naša riječ