20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 15 Maj 2012 00:18

Memorijal Rešad Čalkić 2012

I ove godine je održan memorijalni malonogometni turnir „Rasim Čalkić“ koji je organizovao BZK „Preporod“. Turnir je odigran na Kamberovića Polju u Zenici.  I ove godine „Preporod“ je obilježio veoma važan datum u našoj historiji i sjetio se istinskog čovjeka i generala. Na turniru je ukupno učestvovalo osam ekipa, a najboljima su bile uručene simbolične nagrade koje je obezbijedio organizator.

 

Važno je napomenuti da se za ovaj turnir nije plaćala kotizacija po ekipi. Nagrade su bile obezbjeđene za najboljeg igrača turnira (Ismet Doglod), najboljeg strijelca turnira (Elvin Huseni), te najboljeg golmana turnira (Vernes Avdić). Također bile su upriličene i nagrade za tri najbolje ekipe: III mjesto – ekipa „Barcelona“, II mjesto – ekipa „Arcelor Mittal“ i I mjesto – ekipa „Eurotoner“.

 

Osvajači ovog malonogometnog turnira, ekipa „Eurotoner“ je na kraju pokazala najviše spremnosti i odlučnosti na turniru, te zasluženo slavila. Za pobjedničku ekipu su nastupali: Vernes Avdić, Zukić Mirnes, Aldin Alić, Muhamed Mahmutović, Hamza Karalić, Benjamin Kovač i Belmin Kovač. Turnir je prošao u fer i sportskom nadmetanju, a osvajačima nagrada želimo još jednom čestitati i poželjeti im mnogo sreće u narednim takmičenjima.

 

GALERIJU FOTOGRAFIJA SA TURNIRA POGLEDAJTE OVDJE

 

Sportski pozdrav!

Organizacioni odbor Turnira