29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 03 Maj 2012 17:35

Kumite seminar samoodbrane

Karate klub „Kumite“ je u okviru Škole samoodbrane ogostio Sportski klub „Opstanak“ iz Sarajeva čiji su instruktori održali dvosatni seminar i prezentaciju borilačke vještine samoodbrane „Krav Maga“. Obzirom da su u programu Škole samoodbrane našeg kluba planirani gosti instruktori iz različitih borilačkih vještina, ovu praksu je započeo lično Direktor Internacionalne Krav Maga Federacije u BiH g. Ermin Sućeska.

Kako je seminar bio internog karaktera, polaznici Škole samoodbrane Karate kluba „Kumite“ su imali priliku da nauče i osjete osnove vještine Krav Maga. Seminar je bio obogaćen mnoštvom tehnika odbrane od različitih udaraca nogom i rukom, napada sa različitih strana, napada nožem i pištoljem, pokušaji otmice mobitela, torbe, kao i specijalnim tehnikama prilagođenih ženskim polaznicima i situacijama u kojima su iste ugrožene. Galeriju fotografija sa ovog seminara pogledajte na sljedećem linku:


Karate klub „Kumite“ će u budućnosti nastaviti saradnju sa navedenim Sportskim klubom kao i sa praksom organizacije jednodnevnih seminara na principu „Gost instruktor“ gdje će polaznici naše Škole samoodbrane uvježbavati i druge borilačke vještine.

U Karate klubu „Kumite“ je u toku upis novih članova u Školu samoodbrane gdje svi zainteresovani imaju jedan besplatan trening na kojem imaju mogućnost da „probaju“ tehnike samoodbrane od mogućih svakodnevnih nasilnih napada koji se sve češće viđaju na našim ulicama.
Info: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili +387 62 644 830