29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 02 Februar 2012 01:06

Petak, 19h - svi u Arenu!

arena-zenicaPress konferencija u RK ,,Čeliku'' Zenica pred susret sa Leotarom - Samo pobjeda dolazi u obzir...

Na današnjoj press konferenciji u Rukometnom klubu ,,Čelik'', upriličenoj povodom nastavaka prevenstsvene sezone u Premijer ligi BiH, najprije je održana mala svečanost, gdje je prezentirana nova (bijelo-plava) oprema ,,Čelika'' u kojoj će tim jesenjeg šampiona nastupati u narednoj sezoni.

- Radi se o opremi koju je donirala poznata kompanija INDEX iz Gračanice i njen vlasnik Fahir HUMIĆ. To je samo početak saradnje ,,Čelika'' i te uspješne kompanije iz Gračanice, koja radi na području više država i jedna je od najuspješnijih kompanija jugoistiočne Evrope u mašinskoj obradi metala i u trgovini metalima i rezervnim dijelovima za teretna vozila. G. Humi-ću i Indexu želimo još bolje uspjehe u poslovanju i veliko HVALA na ovoj donaciji, a očekujemo da će ovaj potez g. Humića potaći i firme iz Zenice da podrže zenički, posebno uspješan sport i sportiste – rekao je na početku press konferencije predsjednik kluba Pane Škrbić.

Opremu je prezentirao potpredsjednik ,,Čelika'' Eso Mehanović, koji je istovremeno i saradnik kompanije INDEX. Prvi na temu susreta sa ,,Leotarom'' na press konferenciji je govorio iskusno ljevoruko desno krilo Davor Kadić, koji je između ostalog rekao:

- Za vrijeme zimske pauze smo odlično radili. Imamo dva izrsna pojačanja, prava profesionalca – Ivančeva i Dominikovića i zajedno sa golmanom, Šabanovićem smo jači za 20 do 30 osto u odnosu na prethodnu sezonu. Uz to, mladi igači, na čelu sa Anesom Bvečićem su stasali i mogu igrati veoma dobro. Ekipa Laotara je odlična ekipa, ali u Zenici nemaju šta traže i ništa osim pobjede ,,Čelika'' ne dolazi u obzir. Pozivam našu publiku da u što većem broju dođu u petak na utakmicu i podrže nas. Podrška naše publike nam mnogo znači – kaže Kadić.

Davor Lučić, ljevoruki desni bek, koji je u ,,Čelik'' došao iz ,,Leotara'' prije sedam mjeseci kaže:

- Odlično poznajem ekipu ,,Leotara''. Dobara su i čvrsta momčad. Međutim, mi sa
pojačanjima i činjenicom da na svakoj poziciji imamo po dva igrača – nećemo im dozvoliti da se ,,razmašu'' i iznenade. Znači: bodovi ostalu u Zenici! Mi imamo sjajnu i složnu ekipu. U sve su se odlično ulopila i naša dva nova igrača. Atmosfera u timu je – nikad bolja – ističe Davor Lučić.

Trener Ljubomir Filipović je izjavio:

-Spremni smo za početak prvenstvene sezone i za duel sa Leotarom. Iako ekipu Leotara veoma cijenim – ništa osim naše pobdeje ne dolazi u obzir! Koji će tim započeti utakmnicu protiv Leotara – još ne znam, jer podjednake šanse imaju svi igračli. Svi su marljivo radili i konačno imamo ,,dugu'' klupu. Bitno je da igra i pobjeda, a ko je postogao gol najmanje je važno – ističe trener Filipović.

Ciljevi ostaju isti

Predsjednik Kluba Pane Škrbić je na press konferenciji naglasio:
Naši ciljevi pred početak narednog prvenstva ostaju isti:
- mi želimo ostati u vrhu Premijer lige BiH,
- izboriti baraž za Ligu 3+3;
- Izboriti mjesto u polufinalu odnosno završnici u Kup takmičenju BiH i ako izborimo završnicu u Kupu – želimo da organizujemo finale u Gradskoj areni;
- Izboriti izlazak ekipe u Evropu i nastviti stvarati pravu evropsku momčad.
- Ja moram takođe istaći da se naša konkurencija takođe veoma pojačala čak i više nego mi: ,,Sloga'' sa čak tri reprezetativca BiH, ,,Goražde'' sa reprezativcem Adnanom Jaškićem i još nekoliko igrača, ,,Zrinjski'', sa pet-šest igrača... Mi smo samo popunili dva ,,radna mjesta'' nakon odlaska naša dva igrača. Biće ,,gužve'' i na vrhu i na dnu tabale Premijer lige, jer su se i oni na ,,dnu'' lige takođe pojačali (recimo ,,Vogošća'' sa čak pet-šest igrača).


Utisci Dominikovića i Ivančeva

Novajlije u ekipi ,,Čelika'', Andres Dominiković i Milan Ivančev kažu da nigdje nisu naišli na gostoprimstvo kao u Zenici.
- Ono što (lijepo) doživljavamo u Zenici ovih dana, a tek 15 dana smo stanovnci ovog lijepog grada, nismo nikad doživjeli u svojoj karijeri. Ljudi nas zaustavljaju u gradu. Prepoznaju nas i govore – kako ste? Trebali vam šta? Trebali vam neka pomoć?... Takvu dobrotu nismo do sada nigdje doživjeli. Inače Dominiković i Ivančev su prvi igrači ,,Čelika'' koji su igrali Kup šampiona Evrope. (Dominiković u Izviđaču, a Ivančev u Crvenoj Zvezdi).

Bečić u reprezentaciji

Prvi put od vremena Zeničanina i reprezetativca BiH Adnana Harmandića, u ,,Čeliku'' je ,,ponikao'' prvi domaći igrač u BiH reprezentaciji.  Anes Bečić je bio na prvom okupljanju U-20 reprezetacije koja se pripema za Evropsko prvenstvo u Turskoj, a prethodno će u baražu u aprilu ove godine igrati utakmicu sa Islandom.
- Na ,,vrata'' reprezentacije BiH ,,kucaju'' još dva dječaka – Haso Ćosić i Amar Kobilica – kaže Pane Škrbić predsjednik Kluba. Na taj način, uz starije – bivše i sadašnje reprezentativce raznih selekcija : Šabanovića, Kadića, Šarenca, Duvnjaka, Dominikovića, Ivančeva, želimo ostavriti ideju da ,,Čelik'' bude stjecište reprezetativnih igrača – kaže Škrbić.