28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/zeblog/www/arhiva.zenicablog.com/images/plivbht
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/plivbht
srijeda, 04 April 2012 03:56

Čelikovo srce - plivanje

Čelikovo srce – Plivajmo s BH Telecomom, naziv je prvog klupskog takmičenja Gradskog kluba vodenih sportova Čelik – Željezara koje je održano proteklog vikenda na zatvorenom bazenu u Zenici. Inače, ovaj klub ima stotinjak članova u plivanju i više od 20 u vaterpolu, a ovo je bila prilika da se na takmičenju testira 30 mlađih članova u A, B i C plivačkim timovima u sistemu rada, od pionirske, preko kadetske i juniorske do seniorske selekcije.

Ono što može da raduje trenere Aldina Đerahovića (glavni trener), Zlatana Husakovića, koordinatora Škole plivanja i Male škole plivanja, te Sanelu Salkić i Edvina Bojića (trenere u omladinskom pogonu) je veliki napredak djece i formiranje timova za sljedeću sezonu gdje bi se klub trebao predstaviti na ljetnom državnom prvenstvu sa većim brojem takmičara s ciljem da vrati stari sjaj zeničkom plivanju.

Treneri su zauzeli jedinstven stav da ovakve manifestacije treba da se održavaju svaka tri odnosno šest mjeeci kako bi imali uviod u kvalitete plivača i njihov napredak. Ovo je bila jediunstvena prilika da se klub zahvali svojim sponzorima – firmama RM – LH, Zenicatrans, BH Telecom i Željezari Zenica. Na kraju takmičenja djeci su uručene zahvalnice za uzčešće na prvom ovakvom klupskom takmičenju. Vaterpoliste u sklopu iste manifestacije očekuje narednog vikenda odmjeravanje snaga sa sportskim prijateljima iz Sarajeva.

{!jomcomment}

{gallery}plivbht{/gallery}