26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 25 Januar 2012 02:35

WUKF pred odlazak u Škotsku

Obavještavamo vas da su  na Ilidži kod Sarajeva održane pripreme seniorske karate reprezentacije WUKF asocijacije pred odlazak na 4th EUROPEAN CHAMPIONSHIPS FOR SENIORS AND VETERANS WUKF IRVINE – Scotland ,(01-05.06.2012. godine), zatim pripreme perspektivnih takmičara i takmičarki, pripreme za polaganje za majstorska zvanja i licencni seminar za ispitivače karate saveza FBIH.

Ispred našeg kluba na ove aktivnosti Saveza učestvovali su seniorski reprezentativci Bošnjak Nermin, Čičak Damir i Ibraković Albin, perspektivni takmičari Mašić Selma,Osmanović Rialda, Vasiljević Sanjin, Mandić Bojan a na pripreme za polaganje za majstorska zvanja idu Ferhatović Ajla, Lišić Kenan i Baručija Belmin. Trener našeg kluba Semir Hamzić je na ovim aktivnostima bio jedan od 8 instruktora.

 

Na Ilidži je učestvovalo oko 60 učesnika iz 20 klubova sa prostora Federacije BiH. Pored dobro odrađen priprema i okupljanja seniorske reprezentacije u sklopu aktivnosti održano je i polaganje na kojem je Ferhatović Ajla članica našeg kluba položila za majstorsko zvanje crni pojas 1.DAN. Baručija Belmin i Lišić Kenan na žalost nisu uspjeli zadovoljiti kriterije komisije Karate saveza FBIH.

U narednom periodu klubu predstoje aktivnosti na pozivnom turniru u Kaknju 19.02. i pripreme za učešće u Karate ligi čije se prvo kolo očekuje u Srebreniku početkom marta 2012.godine.


S poštovanjem,
PRESS SLUŽBA KLUBA