08 Decembar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 03 Decembar 2014 22:56

Laikert pred novu sezonu

Bh. skijaš, naš sugrađanin  Igor Laikert ovih se dana priprema za dvije utrke slaloma u okviru FIS Cupa, koje će biti održane u norveškom Geilu u četvrtak i petak. 


Kako je za Klix.ba rekao Laikert, cilj mu je u obje trke biti među prvih pet skijaša. "Prošle godine sam tu bio treći i dobro otvorio sezonu, tako da imam isti cilj i ove godine. Inače, ovu sezonu sam počeo na 57. mjestu u Svjetskom kupu u Austriji, ali u veleslalomu koji mi nije jača strana. Vozio sam samo jednu utrku jer se nisam kvalifikovao za drugu. Zauzeo sam 57. mjesto među blizu 80 takmičara i nisam nezadovoljan, jer veleslalom nije moja prva disciplina", rekao je Laikert. No, očekivanja u slalomu su puno veća.

 

"Tek sam se vratio sa priprema, tako da spremno dočekujem utrke u Geilu. Plan je ostati u Norveškoj do Božića, te voziti još utrka u Norveškoj i Švedskoj, ukoliko ih bude, a onda doći na odmor u BiH. Nakon Božića ću nastupiti na Svjetskom kupu na Sljemenu iznad Zagreba 6. januara, gdje ću voziti slalom, te očekujem dosta", ističe naš sagovornik. 

 

U planu mu je i nastup na SP-u u SAD-u u februaru iduće godine.