20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 28 Novembar 2014 22:11

OKK Čelik dočekuje Građanski

U prostorijama omladinskog košarkaškog kluba "Čelik" (OKK "Čelik"), danas je održana konferencija za medije. Povod za press je utakmica 6.kola „Lige 12“ prvenstva KSBiH, sezona 2014/2015, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Građanski Bobar iz Bijeljine.

 

Utakmica OKK Čelik – KK Građanski na rasporedu je u subotu 29.novembra 2014.godine u Areni Zenica, sa početkom u 19:00 sati. Ulaz je 2 KM.

 

Prisutnim novinarima obratili su se: Ahmed Muminović, pomoćni trener u OKK Čelik i košarkaš OKK Čelik, Dejan Mikić.

Trener Muminović ističe da ih čeka  teška utakmica protiv gostiju iz Bijeljine, a da njegovi igrači imaju pritisak na domaćim utakmicama i u kojima ne pružaju najbolje što mogu. Pohvaljuje ekipu Građanskog i kaže da imaju dobru ekipu i dobrog trenera. Za pobjedu će trebati pružiti do sada najbolju igru u ovom prvenstvu. Za povrijeđenog Ivana Opačka kaže da će biti u rosteru, ali su male šanse da zaigra. Nada se da će biti spreman za narednu utakmicu u utorak protiv Mladosti u Mrkonjić Gradu i u narednu subotu u Zenici protiv Širokog, jer se igra ubrzani raspored. Građanski ima omjer pobjeda i poraza 3/2, a Čelik omjer dvije pobjede i tri poraza.

 

Standardni prvotimac, krilni centar Dejan Mikić, koji je u prošloj sezoni nastupao za KK Tamiš iz Pančeva, kaže da su maksimalna očekivanja od ove subotnje utakmice. Očekuje tešku utakmicu protiv Građanskog, ali obećava borbenost i nada se pobjedi. Ekipa trenira dobro i treba pružiti odličnu igru i dati sve od sebe za pobjedu. Poziva navijače da ih podrže i da, uz njihovu pomoć, izbore pobjedu, kojom bi potvrdili pobjedu iz prošlog kola u Areni Zenica.

 

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – KK Građanski na rasporedu je u subotu 29.novembra 2014. godine u Areni Zenica, sa početkom u 19:00 sati. Ulaz je 2 KM.

 Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u subotu u ARENU ZENICA (19h) i da podrže košarkaše OKK Čelik u ovoj važnoj derbi utakmici.

 

 

E.Imamović za Zenicablog


Plakat OKK Celik-KK Gradjanski