23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 27 Novembar 2014 03:50

Kadeti Čelika na Cedevita kupu

Omladinski košarkaški klub „Čelik“ s ponosom javnost informiše da će naša kadetska selekcija, igrači rođeni 1999. godine i mlađi, u petak, 28. novembra / studenog  u jutarnjim satima otputovati u Zagreb, gdje će učestvovati «Cedevita Kup-u». Jedan od najkvalitetnijih turnira za mlađe kategorije u regionu, održat će se od 28. do 30. 11.2014. godine, a OKK „Čelik“ će biti jedini predstavnik Bosne i Hercegovine, što nam osim časti i zadovoljstva, predstavlja i obavezu da svoj grad i svoju državu predstavimo u najboljem izdanju.

 

Kadeti OKK „Čelik“ u grupi su sa ekipama: KK „Krka“ Novo Mesto, KK „Stoja“ Pula i domaćinom KK „Cedevita“. Premijerni nastup na „Cedevita Kup-u“ naša selekcija će imati upravo protiv domaćina u petak, s početkom u 16,30 sati. U drugom susretu, u subotu od 12 sati kadeti OKK „Čelik“ će igrati protiv vršnjaka iz KK „Krka“ Novo Mesto, dok je dok je treći susret na programu isti dan od 18 sati protiv KK „Stoja“. Utakmice za plasman na programu su u nedjelju.

 

Za ekipu OKK „Čelik“ Zenica na „Cedevita Kup-u“ će nastupiti: Semin Burko, Harun Smajlagić,  Emin Husetović, Amar Brkić, Kerim Varupa, Harun Alić, Muhamed Malkoč, Malik Bajramović, . Faruk Kukić, Ahmed Begić, Amar Imamović, Nedžad Šeper i Benjamin Muslić.

 

Prvog dana boravka u Zagrebu, naši domaćini, uprava KK „Cedevita“ osigurali su nam prisustvo utakmici (19,30 sati) Eurolige između „Cedevite“ i francuske ekipe „Limoges“.

Ovom prilikom, osim našim sportskim prijateljima iz KK „Cedevita“ na čelu sa gospodinom Marinom Baždarićem, team managerom mlađih kategorija, zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli da nastupimo na ovom prestižnom turniru. 

 

Dragi prijatelji, uz zahvalnost za dosadašnju saradnju i Vaše izvještavanje o aktivnostima OKK „Čelik“, molimo Vas i da ovu informaciju plasirate do javnosti, obzirom da je riječ o mlađim selekcijama koje su bile i ostale prioritet rada u OKK „Čelik“ 

 

Sportski pozdrav, 

Press OKK Čelik