19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 16 Novembar 2014 21:57

Foto: Izrael-BIH 3:0

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je od selekcije Izraela s 3:0 u kvalifikacionom susretu grupe B za odlazak na evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.


Prvo poluvrijeme utakmice u Haifi obilovalo je prilikama s obje strane, ali izraelski igrači su se snašli u dva navrata i postigli pogotke, dok su bh. reprezentativci propustili nekoliko izglednih prilika za postizanje gola.  Prvu ozbiljniju priliku za BiH imao je Miralem Pjanić na samom početku utakmice. Pjanić je nakon slobodnog udarca za BiH uputio odličan s nekih 30 metara, međutim izraelski golman Marciano je bio na visini zadatka. 

Odličnu priliku u 9. minutu imao je Izet Hajrović nakon dodavanja Zorana Kvržića, međutim nije se snašao i promašio je gol.  Domaći tim je zaprijetio u više navrata, ali nisu uspjevali postići pogodak zahvaljujući dobrim intervencijama odbrane BiH i Asmira Begovića.  Najbolju priliku za BiH imao je u 31. minutu Senad Lulić, koji je izašao sam pred Marciana, ali lopta mu je pobjegla i rezultat je ostao 0:0.  U 35. minutu napadi Izraelaca su se isplatili. Gil Vermouth je šutirao, lopta se odbila od Spahićevu nogu i završila iza leđa Begovića za vodstvo domaćina od 1:0. Gol je dao dodatnu snagu Izraelcima koji su od tog trenutka počeli igrati još ofanzivnije. Do povećanja prednosti došli su u samom finišu susreta, nakon odličnog duplog pasa koji je realizirao Omer Damari. 

Samim početkom drugog poluvremena Toni Šunjić je dobio crveni karton zbog faula koji je skrivio kao zadnji igrač odbrane. Od tog trenutka je bilo jasno da će na terenu stadiona ''Sammy Ofer'' dominirati domaći sastav. Izrael je u potpunosti preuzeo kontrolu nad utakmicom i bilo je samo pitanje vremena kada će postići novi pogodak. U 63. minutu umjesto Pjanića, koji se povrijedio ili mu je pozlilo, ušao je Gojko Cimirot. Do svog trećeg gola Izrael dolazi u 70. minutu preko Zahavija, koji je nakon kontranapada domaćeg tima iskoristio odlično dodavanje i savladao Begovića. Izraelci su se zadovoljili s tri postignuta pogotka, tako da do kraja utakmice nije bilo više golova.  Porazom u Haifi izabranici Safeta Sušića su se doveli nezavidnu poziciju na tabeli grupe B sa samo dva osvojena boda u četiri odigrana susreta i teško je očekivati da će osvojiti jednu od dvije pozicije na tabeli koje vode direktno na EP u Francuskoj.

- Tabela grupe B:
1. Izrael 3 3 0 0 9:2 9 
2. Vels 4 2 2 0 4:2 8 
3. Kipar 4 2 0 2 9:5 6 
4. Belgija 3 1 2 0 7:1 5 
5. BiH 4 0 2 2 2:6 2 

6. Andora 4 0 0 4 2:17 0  



KLIKNI DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

iz FAN Zone na trgu Alije Izetbegovića