29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 13 Novembar 2014 23:40

Poraz Čelik Juniora u Goraždu

Odigrana je utakmica osmine finala KUP-a Bosne i Hercegovine u Goraždu između zeničke škole rukometa "Čelik Junior" i domaćina MRK Goražde.  Utakmica je otvorena golom Zeničana, a kompletan prvi dio susreta se igralo gol za gol. Za dlaku konkretniji u drugom dijelu susreta bili su domaćini KUP utakmice koji su nadtrčali goste iz Zenice, te zahvaljujući godinama iskustva savladali mlade Zeničane.


Međutim, treneri Čelik Juniora kaže da su apsolutno zadovoljni igrom, a otkrili su i zašto: "Naša ekipa koja je vrlo mlada odlično je ušla u utakmicu. Igrati gol za gol sa ekipom koja je favorit za ulazak u Premijer ligu, te koja u posljednje vrijeme bilježi seriju pobjeda je velika stvar. Naši momci su pokazali karakter, želju i volju da napreduju i iz utakmice u utakmicu su sve bolji. Odigrali smo odličnu utakmicu protiv odlične ekipe i jako smo zadovoljni rezultatom koji nažalost nije na našoj strani, ali je poznavajući kvalitet protivnika sigurno dobitan. Iz KUP utakmice smo izvukli mnogo dobrih stvari, ali i par greškica koje ćemo ispraviti na narednim treninzima. Mi se sada okrećemo našem prioritetnom takmičenju u Prvoj ligi, a u narednom kolu igramo protiv Konjuha u Živinicama, te ćemo se potruditi da u našu Zenicu donesemo maksimalan broj bodova." - kazali su treneri Čelik Juniora.

 

U KUP utakmici protiv MRK Goražde nastupili su: Mulić Mirza (7 odbrana), Vidimlić Kemal (16 odbrana), Gušić Edin (12), Hadžić Hamza (1), Škember Toni (1), Muslić Kenan (5), Panjević Adnan (1), Hadžijusufović Omer (5), Suljić Omer, Spahić Vedin, Pašalić Adi, Biogradlija Kenan, Telalović Alem, Jurić Danijel, Kobilica Ekrem, Šarić Harun.

 

Susret je vodio sudijski par Kulović - Škaljić sa Ilidže, a delegat susret je bio Semiz Dragan.

 

 Rezultati drugog pretkola rukometnog Kupa BiH:

 

- rukometaši: 

Goražde - Čelik Junior 32:25

Izviđač - Gračanica 42:32

Vitez - Vogošća 35:48

Krajina - Hercegovina - nije odigrano

 

- rukometašice:

Bihać - Jedinstvo Adler 19:32

Borac - Vrbas 25:39