28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 06 Novembar 2014 12:10

U subotu Čelik - Radnik

U prostorijama press salona stadiona "Bilino polje" danas je održana konferencija za medije. Povod za press je prvenstvena utakmica 14. kola nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2014/2015, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Radnik iz Bijeljine.

Ovo je zadnja utakmica u Zenici u jesenjem dijelu prvenstva u Premijer ligi BiH.
Utakmica će se igrati na stadionu "Bilino polje" Zenica, u subotu 08.novembra 2014.godine, u 13,30 sati, a glavni sudija je Terzić Husein iz Travnika.
Prisutnim novinarima obratili su se: Milomir Odović šef stručnog štaba NK Čelik (ŠSŠ) Čelika i Nikola Simić, prvotimac Čelika.
Na početku pressa ŠSŠ Milomir Odović  je istakao da je osvojeni bod u prošlom kolu u Mostaru ravan pobjedi (1:1) protiv aktuelnog prvaka BiH, Zrinjskog, te istakao napredak i sigurnost u igri njegovog tima u zadnje tri  utakmice (jedna utakmica u Kupu protiv Olimpica u Zenici 1:0 i dvije u prvenstvu).
Od ekipe Radnika očekuje defanzivnu igru za ostvarenje pozitivnog rezultata u Zenici, a Čelik treba ofanzivnom igrom da probije tu odbrambenu varijantu gostiju iz Bijeljine. Odović je optimista i vjeruje da će osvojiti tri nova boda.
Čelikov trener je uspio da spozna sa kojim igračkim kadrom raspolaže, te ističe neke mlade igrače, koji su, prema njegovom mišljenju bili zapostavljeni, a to su Eldar Kavazović, Renato Gojković i Haris Ribić. Uz sve njihove nedostatke Odović ističe i njihove pozitivne strane, što je rezultiralo i u tri zadnje utakmice, protiv Olimpica u Kupu i Slavije u Zenici, te Zrinjskog na gostovanju.
Strateg Čelika vjeruje da su na putu da naprave dobru i kompaktnu ekipu, koja će u proljetnom dijelu prvenstva popraviti loš plasman u jesenjem dijelu takmičenja.
U vezi sastava ekipe za duel sa Radnikom Odović  kaže da zbog tri žuta kartona neće igrati Marin Popović i Jovo Kojić, Zlatko Kazazić crveni karton, te Vernes Selimović-povreda. Nastupit će, kaže, najzdraviji i najspremniji.

Prisutnim novinarima obratio se i pouzdani Čelikov veznjak, Nikola Simić. On je, između ostalog, izjavio:
„Pobjeda nam je imperativ i siguran sam da ćemo dati sve od sebe da slavimo. Vjerujem da imamo kvalitet da dođemo do 3 boda, koja će nam mnogo značiti pred drugi dio prvenstva“. Obećava pobjedu Čelika.

Da konstatujemo, Čelik je u proteklih 13 kola prvenstva zabilježio samo dvije pobjede (Protiv Mladosti iz Velikih Oboraca u Bijeljini sa 2:1 i protiv Slavije u Zenici, 3:2), pet remija i šest poraza. Zauzima 13.mjesto na tabeli sa 11 bodova.

Ova subotnja utakmica ima i humanitarni karakter, kako je istaknuto na pressu, jer dio prihoda sa utakmice NK Čelik - FK Radnik biće uplačen za liječenje oboljelog studenta Filipa Blaževića (23), te stoga pozivamo navijače da se, kupovinom ulaznice, pridruže i humanom dijelu ove akcije.



E. Imamović za Zenicablog