20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 29 Oktobar 2014 19:57

Foto: trening rukometaša

Posjetili smo rukometaše Čelika na današnjem treningu u gradskoj Areni i uzeli kratku izjavu od trenera, Milanka Savčića: drago mi je da grad Zenica pozitivno govori o nama. Iako se suočavamo sa brojnim poteškoćama uspijevamo unaprijediti svoju igru što pokazuje i rezultat sa zadnjeg susreta u Brčkom. Igrači su ispunili moje zahtjeve, da je tako bilo i u Mostaru, danas bismo imali dva boda više.


Postavili smo nekoliko pitanja našem krilnom igraču, Milanu Duvnjaku.


- Koliko su igrači zadovoljni sa dosadašnjim dijelom prvenstva?


- Naravno da smo mogli bolje. Kiksali smo prvu utakmicu u Derventi a onda i u Mostaru uzeli samo bod. Ali polako se slaže naša igra, već sada u Brčkom se vidjelo da možemo igrati bolje. Trener je zadovoljniji sa našom igrom. Nadam se da ćemo nastaviti ovakav pobjednički niz utakmica.


- Hoće li dva izgubljena boda iz Mostara odlučiti jesenjeg prvaka?


- Nadam se da neće jer do kraja imamo još 5 utakmica od čega tri domaće, vjerujem da ćemo zadržati ovu lidersku poziciju. 


- Naš tim je trenutno vodeći na tabeli, sa bodom više od sarajevske Bosne, Izviđača i tima Dervente koji se pokazao kao najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva. U petak, 6.11. u gradskoj Areni će se igrati derbi utakmica devetog kola rukometne Premijer lige protiv Izviđača. Robijaši će ponovno biti tu i svojim navijanjem dati podršku našim rukometašima. Vjerujemo se da će i veliki broj Zeničana, ljubitelja sporta, također doći.


Robijaši1988

Više fotografija na https://www.facebook.com/media/set/?set=a.799189010119863.1073741965.241788512526585&type=1