28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 18 Oktobar 2014 00:18

Arsenal-Čelik u nedjelju u Tivtu

Ragbijaši zeničkog Čelika, u drugom kolu Regionalne ragbi lige, gostovati će crnogorskoj ekipi Arsenala iz Tivta. Iako, zenički ragbijaši u ovoj utakmicu važe za favorite očekuje se lijepa utakmica, jer se radi o istoj „engelskoj školi“ ragbija, koju gaje obje momčadi.

 

Pobjeda u ovom susretu Zeničanima bi donijela prvo mjesto u ligi, na kojem bi prezimili do proljeća kada se igraju revanš susreti i razigravanje za naslov prvaka. Za domaćina ekipu Arsenala ovo je prva sezona igranja u Regionalnoj ligi, tako da će mladom timu sa crnogorskog primorja poslužiti za stjecanje međunarodnog iskustva, koje će im trebati ako Ragbi savez Crne Gore prijavi svoju ekipu za naredno Evropsko prvenstvo.

 

Zeničani u novom prvenstvu važe za jednog od glavnih kandidata za naslov prvaka Regionalne lige i trener Mušinović ima velikih ambicija sa već podmlađenom ekipom, od koje se u narednim godinama očekuje da vrati slavu zeničkog ragbija. Ragbi klub Čelik jedan je najtrofejniji bosansko-hercegovački klub, bili su višestruki prvaci u prvenstvima Jugoslavije i osvajači Kupa, a u poslijeratnom periodu su neprikosnoveni na državnim prvenstvima i kup takmičenjima. 

 

Utakmica Arsenal Tivat – Čelik Zenica igra se u nedjelju popodne na stadionu u Tivtu, R Crna Gora. (En.B.)