22 Juli 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 01 Oktobar 2014 12:40

Prodaja ulaznica: BIH-Belgija

Kvalifikaciona utakmica za odlazak na Evropsko prvenstvu u Fransuskoj 2016. godine, Bosna i Hercegovina-Belgija, koja će biti odigrana na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici, 13. 10.2014. godine (20:45), pobudila je veliko  interesovanje navijača. Shodno tome, a uzimajući u obzir takmičarski značaj, kao i činjenicu da se radi o utakmici „visokog rizika“,   Savez je blagovremeno započeo organizacione pripreme, koje su uključivale i definisanje plana prodaje i distribucije ulaznica.

 

Nažalost, zbog limitiranog kapaciteta i sugurnosnih mjera, štampano je 11.000 ulaznica, od čega  5.800  za tribinu  „zapad“, zatim 1.350  („istok“),  1.800  (sjever“) i 2.050 („jug“). Nakon neophodnih analiza i bezbjedonosnih procjena, a u skladu sa odgovarajućim standardima UEFA i FIFA, odlučeno je da se prodaja ulaznica za predmetnu utakmicu vrši na slijedeći način:


prodaja6

 

1.Prodaja 6.320 ulaznica putem poslovnica  ovlaštene partnerske agencije „Centrotrans“

 

prema utvrđenim pravilima, a u cilju omogućavanja većem broju navijača da na stadionu posmatraju ovaj meč, ali istovremeno i zbog sprječavanja manipulacija ulaznicama, te uzimajući u obzir prethodna iskustva, ustanovljeni su slijedeći principi koji će obavezno biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica:

 

a) Jedna osoba može kupiti najviše tri (3) ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta)

 

b) Kupovina ulaznica maloljetnim osobama i osobama bez identifikacionog dokumenta neće biti dozvoljena

 

c) Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice na istom ili drugom prodajnom mjestu takođe neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica

 

d) Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotransa“, a prema spisku koji će blagovremeno biti objavljen putem sredstava informisanja

 

e) NS/FS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima

 

f) Prodaja ulaznica počinje u srijedu 01. 10. 2014. godine u 9:00 sati.

 

Ovdje treba napomenuti da  prodaja ulaznica putem interneta nije bila moguća iz operativno-tehničkih razloga.

 

2.Prodaja 4.680 rezervisanih ulaznica za potrebe slijedećih kategorija, u skladu sa proporcionalno definisanom broju ulaznica:

 

a) Igrači „A“ reprezentacije

 

b) Stručni štab „A“ reprezentacije

 

c) Organizovane i registrovane navijačke grupe  reprezentacija BiH

 

d) Stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija

 

e) Kantonalni/županijski i područni savezi, putem entitetskih saveza

 

f) Klubovi Premijer lige BiH

 

g) Članovi organa i tijela NS/FS BiH

 

h) Zaslužni nogometni/fudbalski radnici i bivši reprezentativci BiH

 

i) Sponzori i partneri NS/FS BIH

 

j) Organi i institucije državnog i entitetskog nivoa

 

k) Administracija NS/FS BiH

 

U ovaj broj uključeno je i 600 ulaznica za sjevernu tribinu, koje će dobiti Fudbalska asocijacija Belgije ,  s tim što je za dolazak Belgijskih navijača biti utvrđena posebna sigurnosna procedura, koja obuhvata niz mjera i aktivnosti prije njihovog ulaska u BiH, kao i prilikom ulaska na stadion „Bilino Polje“. Potrebno je napomenuti da, shodno principu reciprociteta, gostima pripada i dodatno 120 komplementarnih-besplatnih ulaznica za tribinu „zapad“.

 

NS/FS BiH je na naprijed opisani način nastojao da omogući transparentnu  kupovinu ulaznica  navijačima, prodajom putem „Centrotransa“, ali i drugim pravnim subjektima, sve u skladu sa realnim mogućnostima, koje su svakako manje u odnosu na  interes.

 

Ovom prilikom, a uzimajući u obzir sve činjenice i okolonosti, nadamo se da će navijači iskazati potrebno razumijavanje i toleranciju, uz uvjerenje da bi pobjedom i stvaranjem dobrih uslova za plasman naše reprezentacije na Evropsko prvenstvo u Fransuskoj bili stvoreni uslovi za rekonstrukciju, modernizaciju i povećanje kapaciteta stadiona na kojem će nastupati naš državni tim.

 

SPISAK PRODAJNIH MJESTA

 

ScreenShot0016565666