28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 27 Septembar 2014 22:44

Brčanke pobjednice turnira

Odbojkašice "Bimal Jedinstva" iz Brčkog pobjednice su 2. odbojkaškog turnira "SportZDK Volleyball Open" koji je danas odigran u Gradskoj areni u Zenici. U finalu 2. odbojkaškog turnira u Gradskoj areni u Zenici sastale su se odbojkašice "Bimal Jedinstva" iz Brčkog i "BL Volley" iz Banje Luke. Odbojkašice iz Brčkog su ubjedljivim rezultatom 3:0 u setovima na kraju slavile. Za treće mjesto igrale su odbojkašice Igmana i selekcija SportZDK.ba, a kao pobjednice iz ovog meča izašle su odbojkašice Igmana koje su selekciju Zeničko-dobojskog kantona savladale sa 2:0 u setovima.

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

 

Prvakinje Bosne i Hercegovine, odbojkašice "Bimal Jedinstva" su svojoj zbirci dodale još jedan trofej, a za najbolju igračicu izabrana je odbojkašica prvoplasirane ekipe Dijana Vasić. Nagradu najmlađe igračice dobila je Lamija Duraković iz ekipe SportZDK.ba. Predsjednik Udruženja "Sport Media", koje je ujedno organizator ovog turnira, je kazao kako je zadovoljan organizacijom te da je turnir pokazao da Zenica ima fantastičnu infrastrukturu.

 

“Bile su ovo prve odbojkaške utakmice u Areni Zenica zbog čega smo posebno ponosni. Posjetitelji su vidjeli odličnu odbojku, posebno u finalu gdje su odbojkašice iz Brčkog nakon velike brobe dobile gotovo izgubljen 1. set. I ovaj je turnir pokazao da Zenica ima fantastičnu insfratrukturu i ljude sposobne da organizuju jednu vrhunsku sportsku manifestaciju”, kazao je Mujkić. Na ovogodišnjem turniru učestvovale su četiri ekipe, i to: ŽOK Bimal Jedinstvo, BL Volley, ŽOK Igman Ilidža, te ekipa Sportzdk.ba sastavljena od igračica OK Breza 1934, ŽOK Kakanj, ŽOK Žepče, OK Maglaj, ŽOK Željezara Zenica i OK Ruki Zenica. Organizatori su najavili naredne godine još uspješniji i kvalitetniji turnir za sve Zeničane i ljubitelje odbojke.


tekst: Elmedin Mehić/Klix.ba

foto: Jasmin Hadžić


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU



..