20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 27 Septembar 2014 20:32

Zeničanke pobjednice turnira

Trijumfom zeničkog Čelika, aktuelnog bh. prvaka i osvajača Kupa, okončan je 5. međunarodni memorijalni turnir “Amna Fazlić” na kojem su nastupile četiri ekipe koje će naredne sezone igrati i u regionalnoj ligi- MŽRKL-u.

 

KLIKNI OVDJE da vidiš foto galeriju drugog dana

 

Finalnom utakmicom između domaćina KŽK Čelik i slovenačke ekipe Athlete Celje završen je 5. Memorijalni turnir „Amna Fazlić“, koji se igra u znak sjećanja na tragično stradalu mladu  košarkašicu Čelika. Pobjednik turnira je Čelik, koji je u finalnoj utakmici pobjedio Celje sa 70:63.

 

Na ovom turniru nastupile četiri ekipe iz Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL), koje su prvaci u svojim državama: Athlete Celje (Slovenija), Medveščak Zagreb (Hrvatska), Budućnost Volcano Podgorica (C.Gora) i domaćin Čelik. Utakmice su igrane u Areni Zenica, a ulaz je bio slobodan.

Rezultati prvog dana turnira:

Čelik – Medveščak 66:58

Athlete Celje – Budućnost Volcano 91:83

 

Izvještaj sa drugog dana turnira:

 

Rezultat finala: Čelik – Celje 70:63 (16:23), (11:16), (21:12), (22:12).

 

Gledalaca: oko 300. Sudije: Ademir Zurapović, Mila Čavara i Ernad Karović (BiH). Del.Miodrag Vujević.

 

U današnjoj utakmici KŽK Čelik je nastupio u slijedećem sastavu:

Amila Hundur, Jasmina Bigović 10, Maida Rahmanović, Anida Ćorović 1, Nedžla Kovačević, Aida Kalušić 19, Almina Ćehajić, Irma Rahmanović 12, Tamara Petković 2, Sedina Halimić, Nataša Bučevac 15, Aldijana Iriškić 11. (Trener Slobodan Kecman);

 

Sastav ŽKK Athlete Celje: Abramović 6, Potočnik 9, Dojkić 3, Jakovina 6, Gajić 13, Lešek 4, Lisec 9, Ocvirk, Erkić 8, Prezelj 5. (Trener Damir Grgić).

 

 Aktuelni prvak i osvajač Kupa BiH, Čelik, je velikim preokretom u drugom poluvremenu, uspio poraziti slovenskog prvaka Celje s 70:63. Gošće su nakon prvog poluvremena imale 12 poena prednosti (27:39), ali su domaće košarkašice u nastavku bile daleko bolje i slavile s 70:63.

Najefikasnije u timu Čelika: Aida Kalušić (19), Nataša Bučevac (15) i Irma Rahmanović (12) poena.

U timu Celja najbolja i najefikasnija bila je naša mlada reprezentativka Marica Gajić, koja je, uz 13 poena, imala i čak 12 skokova.

Čelikov kapiten Aida Kalušić je proglašena za najbolju igračicu turnira, dok je nagradu za igračicu koja podsjeća na rahmetli juniorsku reprezentativku Amnu Fazlić, pripala Slovenki Zali Lešek (Celje).

 

U utakmici za 3. mjesto crnogorski prvak Budućnost Volcano porazila je tim zagrebačkog Medveščaka sa 68:54.

 

 

E.Imamović za Zenicablog


KLIKNI OVDJE da vidiš foto galeriju drugog dana