28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 06 Septembar 2014 00:31

Peti poraz mladih Zmajeva

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je peti poraz u okviru kvalifikacija za EP, bolji su bili vršnjaci iz Austrije koji su slavili sa 2:0. Utakmicu na stadionu u St. Polenu posmatrao je i legendarni Ivica Osima, a izabranici Vlade Jagodića nisu pokazali puno toga, posebno je loše izgledao odbrambeni dio ekipe koji je pokazao veliku dozu nesigurnosti.

 

Austrija je povela već u 11. minuti, iz slobodnog udarca pogodio je Stoger. Nastavili su domaći sa boljom igrom, u nekoliko navrata Vasilj je sjajno intervenisao. U 26. minuti naši momci su mogli do izjednačenja, ali je Maletić glavom šutirao pored gola. U 33. minuti Austrijanci su udvostručili vodstvo, ovaj put je pogodio Djuricin. Tim rezultatom se otišlo i na odmor. Selektor Jagodić je od početka nastavka u igru uveo Duljevića i Modića te se igra našeg tima djelimično popravila. U 63. minuti Modić je sjajno šutirao iz slobodnjaka, ali je Stanković još bolje intervenisao. Odbrana je i dalje djelovala poprilično loše, u 69. minuti Djuricin je mogao do svog drugog gola, ali je iz izgledne situacije pogodio prečku. U 78. minuti ponovo okvir gola, stativu je pogodio Stoger. Do kraja nije bilo promjena te je Austrija sasvim zasluženo stigla do nove pobjede. Jedina svjetla tačka večerašnjeg susreta bili su fantastični navijači naše reprezentacija čija pjesma sa tribina NV Arene nije prestala niti jednog trenutka.

 

Austrija U21 - Bosna i Hercegovina U21 2:0

Strijelci: Stoeger 11', Djuricin 33'. Sudija: Erik Lambrechts. Stadion: NV Arena, St. Polen. Gledaoca: 3.000.

Žuti kartoni: Wydra, Spendlhofer (Austrija) Kožulj, Hajrović, Graovac, Mešanović (Bosna i Hercegovina).

Austrija: Stanković, Schilling, Rath, Spendlhofer, Farkas, Gartner (od 72. Wydra) , Schopf, Stoger, Žulj (od 89. Ritzmaier), Schaub (od 81. Onisiwo), Djuricin.

Bosna i Hercegovina: Vasilj, Graovac, Hajrović, Metalsi, Letić, Zolotić (od 77. Gojak), Grahovac, Kožulj (od 46. Modić), Krunić, Maletić (od 46. Duljević), Mešanović.


SC.SPORT