24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 12 Avgust 2014 18:36

Sarajevo bi EL igralo na Bilinom

Ukoliko Fudbalski klub (FK) Sarajevo napravi podvig i eliminiše Borussiju M'gladbach u play-offu Evropa lige, te obezbijedi ulazak u grupnu fazu takmičenja, uprava ovog kluba učiniće sve da domaće utakmice u Evropa ligi igra na stadionu "Bilino polje" u Zenici, iako ni on, kao ni stadion "Asim Ferhatović - Hase", ne zadovoljava UEFA kriterije, izjavio je za Agenciju ONASA portparol FK Sarajevo Tarik Trbić. 

       

 

"'Koševo' ne ispunjava uslove. 'Bilino polje' bi bilo najbliže rješenje, u protivnom domaće utakmice FK Sarajevo bi moralo igrati van granica BiH. Radovi na stadionu u Zenici su u toku, stvar je nekoliko sitnica, te bi uz male korekcije 'Bilino polje' moglo steći uslove za odigravanje utakmica grupne faze Evropa lige", rekao je Trbić. 

       

Ulaznice za susret play-offa Evropa lige FK Sarajevo - Borussia VfL 1900 Munchengladbach e.V., koja je na rasporedu 21. avgusta u 20.45 sati, od danas se mogu kupiti putem portala kupikartu.ba, dok termin puštanja ulaznica u slobodnu proda ju još uvijek nije poznat.