19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 03 Avgust 2014 15:47

RK Čelik: pripreme od 7.8.

Iz RK Čelik PONOVO JURIŠAJU NA VRH TABELE 


Sa deset novoangažovanih  mladih igrača uz zadržavanje svih igrača iz prethodnog prvenstva -  ,,Čelik'' ponovo juriša na titulu prvaka BiH

Pripreme počinju 7. Avgusta u Gradskoj areni Zenica

Novi direktor Kluba – kapiten Aldin Begagić

O treneru – odluka na čekanju

 

Sa deset novoangažovanih mladih igrača u minulom prelaznom roku za igrače Premijer lige BiH, te zadržavanjem svih igrača iz prethodnog prvenstva (osim dva golmana Dragana Starčevića – otišao u RK Doboj i Enesa Sirče – vratio se u matični kub ,,Bosna'' , Visoko)  - RK ,,Čelik'' ponovo kao i u prethodne četiri godine juruiša na titulu prvaka BiH. Ovo je rezime održane sjednice Upravog odbora ovog Kluba, koja je održana u prostorijama Kluba i usvojila Informaciju o prelaznom roku. 

 

Pripreme rukometaša ,,Čelika'' za novu prvenstvenu sezonu u Premijer rukometnoj ligi BiH počinju u četvrtak, 7. avgusta. To je odluka Upravnog odbora ovog Kluba koji je za novog v.d. direktora Kluba imenovao aktivnog kapitena ovog tima Aldina Begagića. Takođe, za v.d. sekretara Kluba imenovan je Ferid Begagić Backo, dugogodišnje lijevo krilo ,,crveno-crnih''.

- Dosadašnji direktor Kluba Nedžad Ahmić ostaje član Upravnog odbora kluba zadužen za organizaciju utakmica, a generalni sekretar Kluba ostaje Nehru Koluh, koji će na v.d. sekretara Ferida Begagića Backa prenijeti mnoge poslove, pošto je ovaj drugi svakodnevno angažovan u kancelariji zeničkog premijerligaša. Praksa da aktivni igrači kluba (kao Begagić) budu direktori kluba je poznata i u nekim poznatim njemačkim rukometnim klubovima  – pojaša-njava ovu odluku Uprave Kluba Pane Škrbić, predsjednik ovog kluba i dodaje 

- To je samo početak kadrovskih promjena i jačanja kluba. Vrata Kluba su širom otvorena za sve one koji žele da rade i doprinose daljem razvoju RK ,,Čelika'' – kaže Škrbić.

 

POJAČANJA

Prihvatajući informaciju o prelaznom roku za igrače Premijer lige BiH, Upravni odbor Kluba je zaključio da je ,,,Čelik'' u ovom prelaznom roku postigao izvanredne rezultate. O tome predsjednik Kluba Pane Škrbić kaže:

- Zadržali smo gotovo sve naše igrače iz prethodnog prvenstva, kji zajedno igraju gotovo četiri godine, osim dva golmana Dragana Stračevića (otišao u RK ,,Derventu'') i Enesa Sirče (vratio se u RK ,,Bosnu'' – Visoko). Naš prvi cilj u prelaznom roku je i bio da zadržimo posojeći igrački kadar. Drugi cilj je bio dovesti dva jaka pojačanja, gdje je pun pogodak dovođenje Aldina Mehinovića i Dine Zvekića iz RK Maglaja. Treći cilj u prelaznom roku je bio dovodjenje mladih igrača iz susjednih gradova koji dolaze u Zenicu na školovanje, odnosno studiranje. Tako  su po ,,ovom osnovu'' za RK ,,Čelik'' registrovani kadetski reprezentativi iz ,,Krivaje'' (Zavidovići) - Eldar Mehić i Suad Huskić, kao i članovi kadetske reprezentacije iz RK ,,Vitez'' -  Antonio Magret i Rino Maros. Na kraju, tu su iz Travnika Miran Čović i Adnan Bevrnja – govori nam Pane Škrbić.

– Četvrti cilj je bio  da u ,,Čelik'' vratimo neke naše igače koji su bili na ,,kalenju'' u klubima nižeg ranga takmičenja i sada su tu povratnici u RK  ,,Čelik'' - Adnan Begagić i Ahmedin Ćosić iz Viteza i Jasmin Beganović iz ,,Bosne '' Tešanj. Tačka na ,,i''  u prelaznom roku je  stavljena dovođenjem na gol iskusnog već 20 godina golmana RK ,,Krivaje''  Jasmina Hadžihasića, koji je 2005. godine bio član A reprezenatcije BiH. Tako, uz mlade golmane Ajdina Tufekčića, Jasmina Beganović i Rinu Marosa imamo odličnu golmansku  četvorku. Sve u svemu – kaže Škrbić – ,,Čelik'' je u novu sezonu ulazi znatno jači nego u prethodnoj  i sa ambicijama da juriša  na sami vrh rukometne Premijer lige BiH. 

 

PRIPREME I TRENER

I ove godine, zbog organizacionih i finansijskih poteškoća, kao i ranijih godina pripreme rukometaša ,,Čelika'' počinju sa zakašnjenjem.

- Imamo organizacionih i finansijskih problema i nadam se da će  oni biti riješeni već početkom  naredne sedmice. Angažmani mladih igrača za za RK ,,Čelik'' veoma povoljni – treba im obezbijediti samo smještaj u Zenici, ali ni to  u Zenici i nije baš lako riješiti, pa su naši timovi sada angažovani na tome  –  kažu u Upravi ,,Čelika''.

Defitivan start u pripremama za naredndno prvenstvo  je - četvrtak 7.avgusta, kada će se obaviti i ljekarski pregledi, razna testiranja i ostale pripreme za ubrzane treninge. Planirano je da se prava  tri dana pripreme obave u Gradskoj areni Zenica, a onda će se, kako je planirano,  osam dana boraviti negde van Zenice. Pitanje trenera RK ,,Čelika'' nije riješeno ni na ovoj sjednici Upravnog odbora. Najozbljni kandidat za šefa stručnog štava RK ,,Čelika'' Danijel Dado Ridžić, koji je u prethdonoj polusezni bio na čelu struke RK ,,Konjuha'' iz Živinica, odustao je od kandidature  zbog porodičnih razloga.

- Biti trener RK ,,Čelika'' je veliki izazov i odgovornost. Radi se o jednom od najboljih i najorganizovanijih klubnova u BiH. Medjutim, ja zbog porodičnih obaveza moram biti vezan za Sarajevo i porodcu, a u ,,Čeliku'' se ne može raditi polovično – izjavio je Redžić. Tako će pitanje trenera biti riješeno na narednom sastanku Upravnog odbora ,,Čelika''. 

 

SEZONSKE ULAZNICE - 20 KM

U pripremi je i izrada sezonskih ulaznica za utakmice RK ,,Čelik'' za narednu polusezonu. Prema odluci Uprave cijena za sve prvenstvene, Kup i prijateljske utakmice do kraja ove godine iznose 20,00 KM, a za penzionere, studente, za učenike i ljubitelje sporta ženskog spola  - 10 KM za cijelu sezonu. Cijena redovnih ulaznica je 3,00 KM.

- Pozivamo sve ljubitelje rukometa da rezervišu sezonske ulaznice. Rezervacije ulaznica je već počela, a  mogu se izvršiti u prostrijama kluba (kod Hotela Internacional), ili na telefon 062 942 398 – poručuju iz Uprave RK ,,Čelik''.

 

Press RK ,,Čelik''