28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 17 Juli 2014 19:45

Arena:BIH-Švedska 27.7. 17h

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine želi da obavijesti sve svoje prijatelje i navijače da će se u periodu od 18. do 20. jula u Sarajevu održati turnir na kojem će učešće uzeti četiri reprezentacije. Osim izabranika Duška Ivanovića učestvovat će reprezentacije Italije, Crne Gore i Bjelorusije.  "Ono što želimo naglasiti, a to je da je turnir humanitarnog karaktera i da će sva sredstva biti donirana za poplavom pogođena područja u našoj državi," navode iz košarkaškog Saveza Bosne i Hercegovine.

 

Prva utakmica je na rasporedu u petak 18. jula kada će se sastati Italija i Crna Gora. Naša reprezentacija će se predstaviti našim navijačima u 20:00 sati kada budemo igrali protiv Bjelorusije. U subotu, 19. jula prva utakmica je na rasporedu u 17:30 kada igraju Bjelorusija i Crna Gora, dok je druga na rasporedu u 20:00 sati i derbi dana kada igramo protiv Italije. Turnir se završava u nedjelju, a od 17:30 se sastaju Italija i Bjelorusija, dok od 20:00 sati igra naša reprezentacija protiv Crne Gore.

 

Cijena karata u jednom danu iznosi 5 KM za tribine, dok za parter iznosi 7 KM. Ukoliko želite pogledati sve utakmice u sva tri dana, parter košta 15 KM, dok će tribine da koštaju 10 KM. Također, naša reprezentacija će odigrati prijateljsku utakmicu u Zenici protiv Švedske i prihodi sa ovog meča će ići u humanitarne svrhe. Taj meč će biti odigran u nedjelju 27.07.2014. godine sa početkom u 17:00 sati i cijena karata će iznositi 5 KM. No, ni to nije sve! Kvalifikaciona utakmica protiv Islanda koja će biti odigrana u Tuzli 17. 08. i čija će cijena karata iznositi 10 KM će također biti u humanitarne svrhe.

 

Druga kvalifikaciona utakmica na domaćem terenu će biti igrana protiv Velike Britanije 24. 08. i poznate su cijene karata i za ovaj meč. Parter će koštati 15 KM, dok će tribine koštati 10 KM. Ovom prilikom pozivamo sve naše navijače da pruže podršku našim reprezentativcima i na taj način pomognu sva poplavljena područja širom naše države.