20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 05 Juli 2014 13:01

Sportske igre PODP ZDK

Na atletskom stadionu „Kamberovića polje“ u Zenici, otvorene su jubilarne 10. Sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize ZDK (PODP ZDK). Na ovim sportskim igrama učestvuju članovi opštinskih udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize ZE-DO kantona. Među učesnicima su i članovi ovih udruženja, iz ekipe ZE-DO kantona, koja je na nedavno održanom 11. Međunarodnom prvenstvu paraplegičara, osvojila prva mjesta u ženskoj i muškoj atletici i ukupno, te drugo mjesto u šahu.


Na otvaranju, uvodnu besjedu održao je predsjednik U.O. Udruženja, gospodin Mirsad Đulbić, a igre je proglasio otvorenim gospodin mr.sci.Hasan Topalović iz OO prvenstva.

Kako nam je rekao gospodin Harun Aliefendić iz OO prvenstva i jedan od takmičara, na ovom prvenstvu učestvuje oko 45 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji iz 5 gradova: Žepče, Zavidovići, Vareš, Doboj-Jug i Zenica.

 

Takmičenja će se odvijati u muškoj i ženskoj konkurenciji, u atletskim disciplinama: utrka u mehaničkim invalidskim kolicima na 100, 200 i 400 metara, te u bacanju diska, kugle i koplja. Biti će održan i šahovski turnir. Domaćin Prvenstva je Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica. O postignutim rezultatima i pobjednicima obavjestit ćemo vas po dobijanju rezultata od OO.

 

E.Imamović za Zenicablog

 

KLIKNI OVDJE da vidiš foto galeriju sa takmičenja

foto: Draženko Jurišić

 

 

 

...