30 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 27 Juni 2014 15:41

Zmajevi doputovali u Sarajevo

Jedan dio igrača, stručni štab nogometne reprezentacije BiH i rukovodstva Nogometnog saveza BiH danas su u podnevnim satima letom iz Münchena doputovali na Sarajevski aerodrom, nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. 



Selektor Safet Sušić okupljenjim novinarima  izjavio je da je najvažnije da njegov tim u Brazilu nije razočarao. 

- Ipak, postigli smo četiri gola, isto toliko primili, osvojili smo tri boda, i uz malo više sreće i malo bolje igre vjerovatno bismo se i danas nalazili u Brazilu. Željeli smo da prođemo prvi krug, trebalo nam je malo i sreće, poštenije suđenje, a i naše bolje igre. Bez obzira na to što nas je sudija oštetio, mislim da nismo odigrali onako kako naša ekipa može - kazao je Sušić. 

Dodao je da je bh. selekcija morala da bude među 16 najboljih.

-  Ali, to je fudbal, ispale su i daleko bolje reprezentacije od nas. Može nam biti neka utjeha da su jedna Španija, Italija, Engleska ili Portugal ispali, iako su možda igrali i slabije od nas. Šteta, jer ko zna kada će nam se ponovo pružiti prilika da odemo na svjetsko prvenstvo - kazao je Sušić. 

Osim članova stručnog štaba, u Sarajevo su danas doputovali igrači Avdija Vršajević, Toni Šunjić, Senijad Ibričić, Asmir Avdukić, Edin Višća i Edin Džeko.
 
Reprezentacija BiH je u debitantskom nastupu na Svjetskom prvenstvu ostvarila jednu pobjedu uz dva poraza te grupnu fazu završila na trećem mjestu. 

U prvom meču bh. nogometaši poraženi su od Argentine s 1:2, a prvi, historijski gol za BiH postigao je Vedad Ibišević. 

U drugom meču izabranici selektora Safeta Sušića poraženi su od Nigerije s 0:1, dok su u oproštajnom meču pobijedili Iran s 3:1

Osim Ibiševića, golove na SP-u za BiH su postigli Edin Džeko, Miralem Pjanić i Avdija Vršajević.