28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 21 Juni 2014 03:37

Završnica Omladinske lige BIH

Po prvi put nakon dugo godina, odigrana je zajednička Omladinska liga na prostoru cijele Bosne i Hercegovine. U Tuzli će 21. i 22. juna biti odigrana završnica na kojem će učešće uzeti 20 timova (12 u muškoj i 8 u ženskoj konkurenciji). Više od 1500 dječaka i djevojčica je bilo aktivno u ovoj ligi koja se odigrala uz pomoć USAID - a.

 

Projekat se pokazao kao pun pogodak i sigurno je da ćemo u narednom periodu imati velike koristi od same lige. U pionirskoj konkurenciji kod muškaraca plasman na završnicu su obezbijedili Basket 2000 i Rookie iz Banja Luke, Budućnost iz Bijeljine i domaćin Sloboda.

 

U kadetskoj konkurenciji tokom cijele godine su najbolji bili Koš iz Sarajeva, Servitium iz Gradiške, Šampion Alfom iz Banja Luke te domaćin Sloboda. U završnicu juniorskog dijela su se plasirali Budućnost iz Bijeljine, Basket 2000 iz Banja Luke, Rookie i Sloboda.

 

U ženskoj konkurenciji to su bili timovi BH Start iz Zenice, Livno, Željezničar i Jedinstvo. U juniorskoj konkurenciji najbolji su bili Čelik iz Zenice, Mladi Krajišnik iz Banja Luke, Budućnost iz Bijeljine i Jedinstvo. Ovo je ujedno i poziv svim našim navijačima da predstojeći vikend provedu u Tuzli i podržavaju svoj omiljeni tim i da podrže naše mlade igrače.