24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 11 Juni 2014 22:57

Tempo Sport najbolji u Federaciji

U organizaciji NS FBiH i NS/FS BiH u Sarajevu, na terenima sa umjetnom travom 09. i 10. 06.2014. godine je odigran dvodnevni turnir pretpionirskih prvaka kantonalnih/županijskih nogometnih saveza (dječaci rođeni 2001. i 2002. godine)Na turniru je učestvovalo preko 150 dječaka iz devet ekipa, koje su bile raspoređene u dvije grupe.

Pobjednici u grupama bili su predpioniri NK Tempo Sport (grupa A) i HŠK Posušje (grupa B). Pobjednik, četvrtog po redu, turnira pretpionira je NK "Tempo Sport" iz Zenice, koji je u finalnom susretu, nakon boljeg izvođenja, jedanaesteraca savladao HŠK "Posušje".

 

U susretu za treće mjesto sastali su se FK "Sarajevo" i FK "Sloboda", a na kraju susreta slavili su pretpioniri Sarajeva, koji su pobijedili vršnjake iz Tuzle rezultatom 1:0. 

 

Specijalni žiri za najboljeg igrača turnira proglasio je Čičkušić Adina iz FK "Sarajevo", dok je pehar za najboljeg golmana turnira otišao u ruke golmana pobjedničke ekipe Mujezinović Alema. Najbolji strijelac turnira sa tri pogotka je igrač Posušja Galić Vinko.

 

Po završetku turnira svi timovi učesnici na poklon su dobili nogometne lopte sa kojim će reprezentacija BiH igrati na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a nagrade najboljim uručili su Eldin Baković- generalni sekretar NS FBiH, Fahrudin Junuzović- član Omladinske komisije NS FBiH, Mirza Trbonja- sekretar za takmičenje NS FBiH, Jasmin Mujadinović- komesar za omladinska takmičenja i Anto Miličević- sekretar u NS FBiH.

Donosimo rezultate NK Tempo Sport sa ovog turnira i strijelce:

HNK „Stolac“ – NK „Tempo Sport“ 1:1

(B. Bošković - Šarić)

NK „Tempo Sport“ – HNK „Sloga“ 4:0

(Subotić, Spahić, Kobilica 2)

NK „Mladost“ – NK „Tempo Sport“ 0:1

(Subotić)

NK „Tempo Sport“ – FK „Sarajevo“ 0:0

FINALE

 NK "Tempo Sport" - HŠK "Posušje" 2:2 (jedanaesterci) 5:4

(Spahić, Hećimović - Galić, Landeka) 

 

Ovo je veliki uspjeh talentovanih dječaka trenera Nermina Šabića, kojim su krunisali veoma uspješnu sezonu, u kojoj su zabilježili 20 pobjeda u Kvalitetnoj ligi predpionira NS ZDK, te sada na ovom federalnom turniru još 3 pobjede i dva remija. Znači, proteklu sezonu su završili bez poraza, što je potvrda kvaliteta i talenta kojeg posjeduju ovi dječaci, pojedinačno, a i kao kolektiv.

U pobjedničkoj ekipi Tempo Sporta su: Mujezinović, Subotić, Mahmić, Muslić, Handžić, Hećimović, Kobilica, Šabić, Zec, Šarić, Pivić, Bajrić, Šeper, Karić, Saliji, Delagić, Džaferović, Helvida, Arnautović.

U klubu rade, pored bivšeg reprezentativca bh Nermina Šabića i treneri Asim Hrnjić i Esad Kafedžić.

Sve čestitke predpionirima Tempo Sporta i njihovim trenerima Šabiću, Hrnjiću i Kafedžiću od sportske redakcije Zenicabloga.

 

 

E.Imamović za Zenicablog