23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 10 Juni 2014 21:08

Kumite i Nico u Hrvatskoj

Karate klub "Kumite" i Karate klub "Nico" iz Zenice su zajednički organizovali odlazak na Otvoreno prvenstvo u tradicionalnom karateu "Bibinje 2014" koje je održano u Bibinju kod Zadra, Republika Hrvatska. Na takmičenju su učestvovali klubovi iz četiri države, Italija, Slovenija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina.
 
Karate klub "Kumite" je predstavljalo 13 takmičara koji su osvojili ukupno 41 medalju, od čega nevjerovatnih 19 zlatnih, 12 srebrnih i 10 bronzanih.
Za Karate klub "Nico" je nastupilo 7 takmičara koji su osvojili ukupno 14 medalja, 10 zlatnih, 3 srebrne i 1 bronzanu.
Nastup odabranika iz oba kluba je sasvim očekivan jer redovni i naporni treninzi u proteklom peridu su morali rezultirati mnogobrojnim medaljama. Ovom prilikom čestitamo svim takmičarima na odličnim nastupima i postignutim rezultatima.
 
Domaćin Otvorenog prvenstva u tradicionalnom karateu "Bibinje 2014"  bio je Karate klub "Petrina" iz Bibinja na čelu sa trenerom g. Režan Predragom. Trener, ali i cijela ekipa iz organizacije se istinski potrudila da se tokom boravka u Bibinju osjećamo kao na godišnjem odmoru sa najboljim i iskrenim prijateljima.
 
I ove godine je organizator, u saradnji sa upravom Karate kluba "Kumite", obezbjedio besplatan dvodnevni smještaj za sve naše takmičare i roditelje što nam je omogućilo da ovaj vikend, pored takmičenja, provedemo uz kupanje, sunčanje i druženje na prelijepim plažama jadranskog primorja. Koristimo priliku da se od srca zahvalimo domaćinu na pruženom gostoprimstvu, ali i da pohvalimo organizaciju takmičenja koja je u odnosu na prošlu godinu bila bar za dvije ocjene kvalitetnija.
 
Karate klub "Kumite" je nakon takmičenja iskoristio boravak u malom primorskom gradiću Bibinju za odmor naših takmičara i "punjenje baterija" za naredne aktivnosti koje nas očekuju do kraja takmičarske sezone. Imali smo ekskurziju u prelijepi grad Zadar, kao i malu ekskurziju u grad Split koji smo posjetili u povratku. Vesela dječija lica, dobro druženje, nova prijateljstva, bezbroj prelijepih fotografija, su samo dio pozitivne atmosfere koja se teško može opisati riječima.
 
Fotografije sa ovog putovanja možete pogledati ovdje: 
 
U narednom periodu u Karate klubu "Kumite" i u Karate klubu "Nico" će se održati polaganje ispita za učenička zvanja, a veoma brzo planiramo održati ljetni kamp i polaganje za majstorska zvanja.
 
Nakon polaganja će biti upriličen i upis novih članova za sve uzraste, na dvije lokacije u Zenici. Svi zainteresovani mogu već danas prijaviti svoju rezervaciju članstva:
KK "Nico" - Travnička ulica - e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili broj mobitela  061 295 993
 
Press Karate kluba "Kumite" Zenica