25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 06 Juni 2014 22:21

Reci DA ženskom nogometu

Završen seminar za trenere ženskog nogometa. Održan festival „Reci DA ženskom nogometu/fudbalu“.  U hotelu „Park“ u Vogošći održan je seminar za trenere ženskog fudbala, a danas festival „Reci DA ženskom nogometu/fudbalu“, također u Vogošći. Predstavnici ŽNK Čelik na ovim dvodnevnim manifestacijama bili su Vahida Mujčinović, predsjednica kluba, Arijana Puljić, kapiten i trener u timu, te nekoliko mlađih nogometašica ŽNK Čelik.


Seminar je otvorio tehnički direktor NS/FS BiH Denijal Pirić koji je u pozdravnom govoru između ostalog naglasio da se treneri moraju konstantno edukovati i implementirati nove metode u svoj način rada kako bi stvarali vrhunske igračice, objavili su na stranici n/fs bih. Teme seminara uključivale su razvoj ženskog fudbala, uloge trenera u selektiranju i prepoznavanju kvalitetnih igračica, kao i metode rada koji daju rezultate. Seminar se završen današnjim festivalom „Reci DA ženskom nogometu/fudbalu“ na kojem su učestvovale i djevojčice iz klubova i škola iz cijele BiH, a održan je na stadionu „Hakija Mršo“ u Vogošći. I ovu manifestaciju  je otvorio tehnički direktor NS/FS BiH Denijal Pirić.


„Ovaj festival je praznik ženskog fudbala. NS/FS BiH već treću godinu održava ovu manifestaciju. Cilj nam je da mladim igračicama priuštimo zabavu i druženje. Želim da se zahvalim svima koji su radili na organizaciji ovog događaja“, rekao je Pirić. Na festivalu su učestvovale djevojčice i treneri iz klubova Rose Brandis Travnik, Sloga Kakmuž, Željezničar 2011, Lokomotiva Brčko, Radnik Bumerang Bijeljina, SFK 2000, Čelik Zenica, Modriča, Neretva Jablanica, Mladost Poljavnice, Gradina, Salt City, Fortuna, Banja Luka, Mostar, Proleter Teslić, Ozren Semizovac, Sloga Bosanska Otoka i Leotar. Oko 150 djevojčica se družilo i takmičilo u fudbalskim vještinama.

 

„Ovdje smo povodom III festivala ženskog fudbala. Juče je održan i seminar za trenere koji rade sa ženskom populacijom, a koji danas u praktičnom dijelu seminara na terenu rade sa djevojčicama“, rekla je koordinator za ženski fudbal NS/FS BiH Nermina Hadžibajrić. Trener ekipe Ozren Seizovac Merima Lakić je izjavila: „Veliko mi je zadovoljstvo vidjeti ovoliko djevojčica ovdje. Juče smo imali i seminar za trenere. Čitav ovaj događaj je jedno prelijepo iskustvo.“ Zadovoljna festivalom je i trener Leotara Danica Kovačević: „Došli smo da podržimo festival. Hvala ljudima iz Saveza što su organizovali ovakvu manifestaciju. Veliki je uspjeh što se okupilo ovoliko djevojčica jer radimo na omasovljavanju ženskog fudbala i zadovoljstvo mi je što sam dio ovog festivala.“

 

I mlade igračice su srećne što imaju priliku da stiču nova prijateljstva: „Ovo mi je drugi put da učestvujem na festivalu. Sviđa mi se ovdje. Upoznala sam dosta drugarica iz drugih klubova. Podržavam ovaj festival“, rekla je fudbalerka Čelika Sara Gluhić. Sličnog mišljenja je i mlada igračica SFK 2000 Saliha Dokara: „Sviđa mi se festival jer imam priliku da upoznam nove drugarice koje se bave istim sportom kao i ja. Nadam se da će ženski fudbal biti još popularniji.“

 

E.Imamović za Zenicablog


Festival zen. nogometa-slika 3