28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 01 Maj 2014 20:19

Odgovor iz RK Čelik

KOMENTAR NA ,,DOPUNSKI IZVJEŠTAJ SUDIJA: MI SMO ŠOKIRANI ,,IZVJEŠTAJEM'' SUDIJA


    Poštovani g. Petričević,
    Putem Zenicabloga, kome su sudije uputile ,,Dopunski izvještaj'' sa utakmice (a ne nama),  upoznati smo s tim ,,Dopunskim izvještajem'' sudijskog para Senad Kamberović i Mevludin Šabić, a nakon utakmice RK Čelik – RK Izviđač (valjda smo ga trebali i zvanično dobiti?). Malo je reći da smo tim izvještajem - šokirani. Taj nazovi izvještaj je imao samo jedan cilj: da ocrni Klub, sve u klubu  i mene kao zvaničnog predstavnika Kluba na utakmici kako bi oni ,,ispali'' ispravni. Na moju sreću, a na njihovu žalost, ja oko njihovog suđenja u Zenici imam za svjedoke oko 1.000 gledalaca na utakmici koji su ogročeni time da su oni  (sudije) svih 60 minuta, prije i nakon utakmice bili u cen-tru pažnje, a ne rukomet. To svakako zahvaljujći njima, a ne ,,Čeliku'' i meni kao direktoru i zvani-čnom predstavniku Kluba na toj utakmici.
    Sve ono što su oni rekli u ,,Dopunskoj izjavi'' o RK ,,Čeliku'', svemu ostalom  i meni lično je - notorna laž! Istina je samo sljedeće:
1.    Da ja jesam reagovao nakon njihove preoštre odluke o diskvalifikaciji našeg kapitena
Aldina Begagića u četvrtoj minuti utakmice, kada je sudija Senad Kamberović najprije podigao ruku i Begagiću ,,pokazao'' kaznu od dva minuta, a onda se predomislio i odluku preinačio u diskvalifika-ciju?! Možda bi to nekako i razumio da je Begagić reagovao na njegovu odluku - a nije, već je odmah otišao u svlačionicu!Ili da, nedaj Bože, protivnički (faulirani) igrač nije normalno nastavio utakmicu.
2.    Drugi put sam reagovao kada je sudijski par Kamberović-Šabić u 36. minuti za sličan
prekršaj kao kod Begagića protivničkog igrača Josipa Ereša isključio na kaznu od dva minuta!? Iako je Ereš pored fauliranja našeg Milana Duvnjaka ponovo nasrnuo na Duvanjaka! I epilog je: sudija je, pored Ereša (2 minuta) vjerovali ili ne isključio naša dva igrača na po dva minuta (Duvnjaka koga je Ereš faulirao i našeg Boška Jolovića).  Pitao sam tada sudiju Šabić – zbog čega isključenje naša dva igrača, a on mi je rekao: ,,zbog psovki, a evo sada i Tebi dva minuta – što pitaš'', tako da je RK ,,Čelik''  u tom trenu-tku ostao bez tri igrača u polju! I to: zbog prekršaja protivničkog igrača Ereša nad na-šim igračem, koji bi, da su sudije imale iste kriterije kao kod Begagiću– trebao takođe dobiti diskva-lifikaciju.
3.    Jedino gdje se slažem sa sudijama je - da se video snimak utakmice objavi na TV, te da
Bh. javnost vidi ko se kako ponašao. Sve ovo i pišem zbog onih koji nisu bili na ovoj utakmici i koji su samo pročitali tekst (bljuvotine) sudija Senada Kamberovića i Mevludina Šabića.
4.    Na kraju, o sudijskom paru Senad Kamberovć – Mevludin Šabić najbolje govore oni
sami odnosno izjava samog Šabića na zvaničnoj proširenoj sjednici Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH pred početak ovogodišnjeg prvenstva, a uz šokiranost svih prisutnih (postoji zapisnik) kada je Šabić, u diskusiji, nakon što su mu nešto prigovorili  predstavnici RK Goražda,  obraćajući se njima doslovice rekao: ,,A vi iz Goražda – da znate da mi je sada žao što sam vas ostavio u Premijer ligi BiH!'' Komentar ovakvoj njegovoj diskusiji na zvaničnom sastanku u Rukometnom savezu BiH
zaista nije potreban!“


S poštovanjem.
Zenica, 01.05.2014.                            DIREKTOR KLUBA:
Naš broj: 137-14                              Nedžad AHMIĆ