19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 29 April 2014 23:20

Šokantna izjava rukometnih sudija

Od rukometnih premijerligaških sudija Senada Kamberovića i Mevludina Šabića dobili smo email, povodom tvrdnji iz RK Čelik. Oni su nam, kako navodi sudija Šabić, poslali dopunsku izjavu o dešavanjima u Zenici prema savezu, koju šalju i nama, nakon tvrdnji iz RK Čelik. Kako navode, osim reakcije, upotrijebiće i druge zakonske mjere da zaštite svoj integritet i posao koji obavljaju. O čemu se radi, saznajte iz narednog obraćanja, koje prenosimo integralno -

  

DOPUNSKA IZJAVA

 

 

Poštovani !

 

Zbog ogromne količine iznešenih neistina u saopštenju RK“Čelik“ , primorani smo da se obratimo Vama i javnosti sa stvarnim činjenicama u vezi sa pomenutom utakmicom i načinom rada RK“Čelik“.

Dan uoči utakmice smo imali poziv g.Škrbića , koji je uz riječi hvale na naše sudjenje u dosadašnjem dijelu sezone , zatražio od nas da „pomognemo Čeliku“ jer on navodno ima garancije g.Mihajlovskog , kako nam rekao jednog od vodećih ljudi SEHA lige , da će biti pozvani u SEHA ligu , naravno uz uslov da to izbore kroz takmičenje !

Tražio je da kako je rekao „ Gledamo da ako je isključenje Čeliku ne bude ili ako je penal bio ili nije da ne bude“

Obojica smo istakli da je utakmica odlučujuća za obje ekipe i da ćemo sve uraditi da bolji pobijedi !

Uljudno smo se zahvalili na pozivu da dodjemo na ručak , prije utakmice !

Na dan utakmice , smo od sportskog radnika , bliskog Čeliku imali još jedan poziv u kojem nam je prenio nemoralnu ponudu od strane RK“Čelik“ ,koju smo odbili a gospodina pozdravili i zamolili da prenese nalogodavcima isto što smo prenijeli i g. Škrbiću u razgovoru !

Kada je sama utakmica u pitanju moramo reći sljedeće !

Prekršaj domaćeg igrača je bio apsolutno namjeran i opasan po zdravlje , te ovim putem pozivamo gospodu da javnosti objelodane snimak detalja i učinjenog prekršaja !

Isto tako ih molimo da puste i snimak prekršaja na njihovom igraču za koji tvrde da je bio isti !

Kada je u pitanju kazna službenom predstavniku , moramo reći da je isti barem 5 puta u prisustvu delegata rekao da ne garantuje bezbjednost i da vidimo kako ćemo izaći iz dvorane a kap koja je prelila čašu je rečenica „ Ovde će neko otići u pizdu materinu „ , nakon čega je isti kažnjen sa 2 minuta a ne crvenim kartonom , kako navodi !

Priča o kaznama je posebna priča i iako se tiče komesara , moramo istaći da je očito elementarno nepoznavanje propozicija takmičenja a treba navesti i to da su visine kazni plod dosadačnjeg ponašanja gospode i dosadašnjih kazni !

Takođe , želimo navesti da je g.Škrbić i u poluvremenu ušao u našu svlačionicu , ponovo tražeći da „malo pomognemo Čeliku“ i to u prisustvu delegata , g. Banovića !

Na početku drugog dijela , delegat je od glavnoslužbujućeg zatražio pojačano obezbjeđenje a sve zbog velikog pritiska sa domaće klupe i dijela gledalaca iza zapisničkog stola !

Nakon utakmice , g. Škrbić je ponovo tražio da izmjenimo odluku u vezi sa diskvalifikacijom Begagića , na što smo ga pred svim službenim osobama zamolili da napusti prostorije , što je i uradio !

Osim toga , nedavno , nakon prve utakmice ¼ Kupa , igranoj u Banja Luci , g Antović , je od kolege Kamberovića zatražio da vodećim ljudima RK“Konjuh“ , predloži da u prvenstvenoj utakmici u Zenici odigraju neriješeno , jer to odgovara svima , na što mu je kolega odgovorio da sa RK“Konjuh“ nema nikakve veze u tom kontekstu i odbio bilo kakvu dalju diskusiju o tome !

Na kraju , pozivamo sve organe , da svako u svom dijelu posla izvrši analizu dešavanja a ljude iz RK“Čelik“ da snimak utakmice puste na najgledanijoj TV stanici , uz prethodnu najavu , kako bi se javnost uvjerila u njihove ili naše trdnje !

 

Senad Kamberović   Mevludin Šabić

 

foto: I.isović/Sportzdk.ba