19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 29 April 2014 21:31

Čelik ipak ostaje u Ligi i Kupu

ODLUKA UPRAVNOG ODBORA: ,,ČELIK'' OSTAJE U LIGI! Nakon najave RK ,,Čelika'', a po povratku sa službenog puta predsjednika Kluba Paneta Škrbića, danas poslije podne Upravni odbor Kluba je donio definitivnu odluku: RK ,,Čelik'' ostaje do kraja u Premijer ligi BiH i boriće se za plasman u ,,Ligi 4''!


- Kad smo sve ,,sabrali'' i oduzeli ,,za'' i ,,protiv'' istupanja iz Lige – odlučili smo da nije u redu da doživimo ovakav kraj jedne izuzetno uspješne četvorogodišnje serije dobrih rezultata  RK ,,Čelika'', usudio bih se reći – imamo najbolje rezultate u BiH rukometu u posljendje četiri godine. Takođe,  preko 90 odsto vremena u aktuelnom, tekućem  prvenstvu mi smo bili na čelu prvenstvene tablice Premijer lige BiH i nije red da sada istupimo iz Lige! Uz to, ja lično ne vjerujem u neku ,,teoriju urote'' – kao da su svi protiv nas!?


Jednostavno, uz teško finansijsko stanje, desilo se niz za nas pogubnih stvari, tako da u ovom trenutku praktično imamo van stroja čitavu prvu postavu  tima u odnosu na tim od jeseni: povrede sedam igrača, odlasci igrača u inostranstvo (Mirza Hurem, Irak), protjerivanje iz BiH zbog neregulisanog statusa boravka (Milan Ivančev), drstične kazne (Aldin Begagić), odsustvo sa terena Nerke Bašića 30 dana, zbog bolesti majke... Ali – sve je to sastavni dio sporta i  ,,igre'' i bez obzira na opšte stanje u Rukometnom savezu BiH - mi idemo dalje, jer istupanjem ništa nećemo promijeniti! Puno toga se nagomilalo, ali nije vrijeme za predaju!  – izjavio je Pane Škrbić, nakon sjednice Upravnog odbora Kluba.

 

Da je ,,Čelik'' mislio ozbiljno oko napuštanja svih zvaničnih takmičenja u okviru Rukometnog saveza BiH govori i činjenica da je 28. aprila već bio odjavio takmičenje  Kupu BiH i bio otkazao susret sa RK ,,Borcem'' (Banja Luka), što je objavljeno i na zvaničnoj stranici Rukometnog saveza BiH - ,,da se ta utakmica ne igra'', a zatim je Upravni odbor odlučio – da se utakmica ipak igra.

 

UTAKMICA SA ,,BORCEM'' –  POKLON NAVIJAČIMA

Utakmica četvrtfinala Kupa BiH izmedju RK ,,Čelika'' i RK ,,Borca'' (Banja Luka) igra se u srijedu, 30. aprila sa početkom u 19.00 sati u Gradskoj areni Zenica.

- Pozivamo sve ljubitelje rukometa, posebno navijače ,,Čelika'' da dođu u Gradsku arenu i prisustvuju dobrom rukometu! U goste nam dolazi višestruki prvak države i višestruki pobjednik Kupa BiH, član Regionalne SEHA lige - ,,Borac'' iz Banja Luke! Ova utakmica je poklon našim navijačima za praznik rada – Prvi maj! – kaže se u saopštenju RK ,,Čelika''.

Na žalost ,,Čelik'' ni ovoga puta neće biti kompletan. Igraće, uglavnom, mladi igrači, koji što se prvenstvo primiče kraju sve  se više ,,bacuju u vatru''. Za sada se sigurno zna da zbog povrede neće igrati prvotimci Mirza Dervenčić, Nerko Bašić, možda i Eduard Martić, te Davor Kadić, koji se povrijedio na prethodnoj prvenstvenoj utakmici protiv ,,Izviđača'' (pobjeda ,,Čelika'' 29:27), a ne igra ni kapiten Aldin Begagić, koji je u utakmici sa ,,Izviđačem''  kažnjen sa dvije utakmice neigradnja.

- Ipak, očekujemo da podmlađeni sastav ,,Čelika'' pruži snažan otpor RK ,,Borcu'' – višestrukom šampionu države. Uz ,,povetarce'' Ajdina Tufekčića, Harisa Šarića, Haruna Alihodžića (dao tri gola ,,Izviđaču''), Miralema Dudića, Muhameda Ajanovića, Ahmeda Oruča i drugih, nastupiće i preostali zdravi prvotimci – Boško Jolović, Nermin Mujanović, Edvin Begović, Enes Sirčo, Dragan Starčević i Milan Duvnjak – kažu u Upravi RK ,,Čelik''.

- Poštovani Zenčani, poklanjamo vam da večernje trenutke provedete lijepo uz dobar rukomet u Gradskoj areni! Dođite 30. aprila u ljepoticu  Arenu i uživajte u susretu višestrukog prvaka države i našeg ,,Čelika''! – kaže se u saopštenju RK Čelik.