29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 18 April 2014 20:34

KK Internacional: spektakl u Areni

Press KK Internacional. U subotu 3.karate turnir „ZENICA OPEN 2014“. U maloj sali Općine Zenica danas je održana press konferencija Karate kluba Internacional iz Zenice. Povod za press je subotnji, 3. Međunarodni karate turnir „ZENICA OPEN 2014“.

 


Više pojedinosti o ovoj sportskoj manifestaciji prisutnim su saopštili članovi Organizacionog odbora (OO):

- Selver Keleštura, sekretar načelnika i OV Zenica, predsjednik i trener u klubu KK Internacional,

- Nebojša Nikolić, presjedavajući OV Zenica i predsjednik OO,

- Zijad Softić, pomoćnik načelnika Općine Zenica za društvene djelatnosti, socijalnu zaštitu, raseljena lica i izbjeglice i

- Arnel Kalušić, bivši svjetski i evropski karate prvak u karateu, trener u KK Internacional.

 

Kako je istaknuto na pressu, domaćin i organizator 3.Međunarodnog karate turnira ZENICA OPEN 2014, koji će se održati u Areni Zenica u subotu 19.aprila 2014.godine, je KK Internacional iz Zenice. Očekuje se dolazak od 60 do 70 ekipa sa oko 700 takmičara iz Austrije, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Makedonije, kao i iz cijele BiH.


Turnir je namijenjen za djecu, kadete i juniore i turnir je u zvaničnom kalendaru Karate saveza Bosne i Hercegovine. Nastup je dozvoljen svim klubovima članovima karate saveza BiH sa uredno registrovanim takmičarima, te takmičarima stranih karate klubova čije su nacionalne federacije članice EKF-WKF. Takmičarsku dob dokazuju knjižicom ili pasošem. Takmičari nastupaju na vlastitu odgovornost. Takmičenje se odvija po pravilima WKF. Prema ambicijama kluba KK Internacional od narednih godina cilj je proširenje turnira i za seniorske kategorije. Takmičenje počinje u 10 sati i trajat će čitav dan. Za sve pobjednike osigurane su medalje i priznanja, a za najuspješnije ekipe osigurani su pehari.

 

Satnica takmičenja:

10:00 – 12:00 –Kate pojedinačno i ekipno

12:00 – 14:00 –Djeca borbe

14:00 – 14:30 –Otvaranje turnira

14:30 – 18:30 –Borba kadeti i juniori

U revijalnom dijelu predviđen je i nastup djece sa posebnim potrebama.

 

Iz OO pozivaju sve zeničke karate klubove da dovedu svoje takmičare, jer ističu žalosnu činjenicu da je na prošlogodišnjem karate turniru Zenica open 2013 nastupilo samo 2 (dva) takmičara iz preostalih 10-ak karate klubova u Zenici.

Trener u KK Internacional, Arnel Kalušić, očekuje dobar  nastup svojih takmičara i potvđivanje 5-6 reprezentativaca koji su prošle godine predstavljali BiH na međunarodnim turnirima. Očekuje da se tom broju pridruže još neki dječaci i djevojčice. Ovim putem pozivaju sve građane i druge sportske klubove kao i kolege da svojom posjetom uveličaju ovu manifestaciju. Ulaz u Arenu je slobodan za sve posjetioce turnira.

 

E. Imamović za Zenicablog