29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 16 April 2014 22:35

Kengur u Hrvatskoj i Francuskoj

KK '' Kengur '' Zenica u sklopu svog godišnjeg plana aktivnosti i ove godine će učestvovati na dva prestižna turnira u Hrvatskoj i Francuskoj. Oba turnira se igraju predstojeći vikend.Ekipe '' Kengura'' će u svojim sastavima imati i članove iz ekipa '' Nets'' i ''Orlovik''. 

 

Kadeti '' Kengura '' će nastupati po trinaesti put na turniru u Zadru, koji se igra u znak sjećanja na velikog košarkaša Krešimira Ćosića.Kadetsku selekciju će predvoditi trener Enver Jahić. 

 

Pinori ''Kengura'' peti put učestvuju na međunarodnom turniru u gradu Checy ( Francuska ).Zajedno na ovaj turnir,ekipa '' Kengura '' će putovati sa svojim sportskim prijateljima iz ekipe '' Sedam '' Đakovo. Pored ekipa iz  zemlje domaćina,na ovom uzuzetno jakom turniru nastupat će i ekipe iz : Španije,Belgije,Burkine Faso,Bosne i Hercegovine ( KK '' Kengur) i Hrvatske  ( '' Sedam'' Đakovo).

 

Pionirsku ekipu će predvoditi treneri Enes Hadžihalilović i Armel Mujaković. Na svom putovanju ove dvije ekipe će posjetiti gradove Minhen, Orleans i Pariz, gdje će obići obiđu kulturno-historijske znamenitosti ovih gradova. 


Ovo je još jedna prilika da KK '' Kengur'' na najbolji način predstavi  naš grad i našu državu,i nastavi sa razvijanjem prijateljske saradnje sa ekipama iz Hrvatske i Francuske.